GstarCAD Professional

DWG kompatibilni 2D/3D CAD sistem

Ugodna alternativa za polno verzijo AutoCAD

 

GstarCAD Professional

Ugodno licenciranje

Trajne licence, posodobitve…

GstarCAD Professional

Dodatki/razširitve

Dodatki, vtičniki, moduli in razširitve

GstarCAD Professional

Primerjava različic

GstarCAD Standard

GstarCAD Professional

Podpora uporabnikom

Vprašanja, mnenja, predlogi…

GstarCAD Professional

GstarCAD Professional


Najbolj priljubljena CAD rešitev

GstarCAD Professional je naša najbolj prodajana CAD programska oprema. Gre za najbolj ugodno zamenjavo polne verzije AutoCAD. GstarCAD Professional je najboljše orodje za univerzalno 3D tehnično risanje na področju vsake industrije. Vsebuje polno funkcionalnost osnovne verzije GstarCAD Standard, ki je razširjena z dodatnimi funkcijami kot so ”dinamični bloki” ali pa ”povečalno steklo”.

Predvsem je prednost te različice v 3D CAD funkcijah. GstarCAD Professional vsebuje vse funkcije za 3D modeliranje (neparametrične) in volumske funkcije (združevanje, intersekcija, subtrakcija), uvoz/izvoz modelov iz druge 3D CAD / CAM programske opreme, orodja za 3D urejanje Solid objektov v CAD okolju, STL izvoz za 3D printerje, izdelava 2D prerezov in 3D pogledov za hitrejše risanje 3D dokumentacije.

Funkcionalnost

Glavne funkcije

GstarCAD Professional

Natančno risanje

S pomočjo lovljenja točk, vpisovanja koordinat, interaktivnega kazalca, snap funkcije in mreže lahko natančno načrtujete in naredite vaše tehnične risbe hitreje in lažje brez napak.

GstarCAD Professional

Hitra odzivnost

Zelo hiter odziv programa med risanjem, modeliranjem ali spreminjanem vaših načrtov. Še pred izvršitvijo ukaza lahko vidite želeni rezultat.

GstarCAD Professional

Asociativno kotiranje

Različne možnosti za označevanje in kotiranje (linearno, vzporedno, radialno in kotno kotiranje, opis koordinat in dolžina lokov , ipd.) Ko spremenite načrt, se kote samodejno prilagodijo

GstarCAD Professional

Vezava referenčnih risb

Za enostavnejše delo podprite vaše načrte z zunanjo referenco oziroma podlogo (DWG, DWF, DGN, PDF ali rasterska slika). Po prilagoditvi pozicije in velikosti lahko vašim uvoženim podlogam prilagodite prosojnost.

GstarCAD Professional

Hitrejše spreminjanje

Ustvarite različne variante. Funkcije za kopiranje, raztegovanje in zrcaljenje posameznih izbranih elementov omogočajo hitrejše delo.

GstarCAD Professional

3D dizajn

Čeprav je GstarCAD idealno orodje za 2D načrtovanje, je Professional različica primerna tudi za zahtevne 3D dizajne.

GstarCAD Professional

3D modeliranje

Ustvarite 3D modele tudi s pomočjo Boolean operacij in standardnih CAD operacij, kot so Extrude, Fillet in več. Analizirajte tudi informacije 3D elementov, kot so na primer vztrajnostni moment, težišče in volumen.

GstarCAD Professional

3D pogled

Interaktivna vizualizacija modelov in možnost določanja različnih načinov prikaza (žični, osenčeni, realistični..), kar poveča nadzor in kvaliteto vaših modelov.

Več funkcij

GstarCAD Professional

Dinamično vpisovanje

Ne rabite več gledati ukazne vrstice na dnu ekrana, zdaj se lahko fokusirate na kazalec miške, tudi ko vpisujete dimenzije ali pa ukaze. Poleg tega pa AutoComplete funkcija ponuja ukaze, ki so v tem trenutku primerni.

GstarCAD Professional

Povečevalno steklo

Idealno orodje za delo z velikimi in polnimi načrti. Zdaj lahko lokalno povečate del načrta, brez povečavanja celotnega ekrana.

GstarCAD Professional

Uporabniški vmesnik

Po lastni želji prilagodite videz, vsebino menijev, skupine funkcij v zavihkih in orodne vrstice.  Ustvarite svoj delovni set za različna opravila.

GstarCAD Professional

Delovno okolje

Moderni ”ribbon” uporabniški vmesnik vam ne bo morda všeč, če ste navajeni na starejše verzije AutoCAD programa, v tem primeru  lahko preklopite na klasični GstarCAD uporabniški vmesnik.

GstarCAD Professional

Integriran API

Razvijate aplikacijo za AutoCAD? Z API programskim vmesnikom integriranim v GstarCAD (LISP, VBA, .NET, GRX – podobno kot ARX / AutoCAD Runtime eXtension za aplikacije v programskem jeziku C ali C ++) bo vaša migracija precej olajšana.

GstarCAD Professional

Upravitelj plasti (Layer-jev)

Risanje s pomočjo plasti je kot risanje na ”Paus” papirju, zaklepajte ali pa skrijte določene plasti. Združite več posameznih plasti v eno samo plast ali pa izbrišite nepotrebne plasti. Rišite na posameznih plasteh, ki so vezani na vaše področje v enem samem projektu. Načrti bodo bolj organizirani, jasni in  berljivi.

GstarCAD Professional

DWG format

Direktno odpirajte načrte, ki so jih vaši sodelavci izdelali v programu AutoCAD ali AutoCAD LT. Brez težav dokončajte ali spreminjajte prejete načrte, saj GstarCAD prav tako deluje na osnovi DWG in DXF datotek. Shranite datoteko in jo pošljite nazaj sodelavcem brez uvažanja ter izvažanja.

GstarCAD Professional

Norme in standardi

Ustvarite DWT podloge za risanje z lastnimi nastavitvami tiskanja, načina kotiranja, tipov črt in šrafur. Pripravite si tudi glave načrtov in vse potrebne bloke za vaš način dela, s tem pa prihranite čas pri zasnovi novih projektov.

Nove funkcije 2018

GstarCAD Professional

Dinamično vpisovanje

Ne rabite več gledati ukazne vrstice na dnu ekrana, zdaj se lahko fokusirate na kazalec miške, tudi ko vpisujete dimenzije ali pa ukaze. Poleg tega pa AutoComplete funkcija ponuja ukaze, ki so v tem trenutnku primerni.

GstarCAD Professional

Nove možnosti razporeditve

Kopirajte elemente po določeni razporeditvi s pomočjo ukaza ARRAY, in sicer razmnožite elemente na pravokotni in polarni način ali pa po željeni poti. Novo nastala razporeditev kopiranih elementov postane dinamični blok, ki ga lahko dodatno spreminjate s prilagajanjem števila objektov, razdalje in ostalih parametrov s pomočjo orodne vrstice ali multifunkcijskih ročic.

GstarCAD Professional

DWG pretvorba

Ukaz DWGCONVERT pretvori eno ali več datotek hrkati v izbrano (starejšo ali trenutno) različico DWG datoteke. Novo shranjene datoteke lahko shranite kot izvirne datoteke ali pa jih stisnete v samo-ekstrahirajočo EXE datoteko ali ZIP datoteko.

GstarCAD Professional

Izboljšano orodje za obrezovanje

Novi CLIP ukaz obreže izbrane objekte po lastni želji, kar pride prav pri razporejanju vsebine na načrtih. Obrežete lahko objekte, kot so bloki, zunanje reference, slike, robovi pogledov in dokumenti (PDF ali DGN). CLIP ukaz nadomesti ukaze XCLIP, IMAGECLIP, VPCLIP, PDFCLIP in DGNCLIP.

GstarCAD Professional

Šrafura v ozadju

Uporabite ukaz HATCHTOBACK in spremenite vrstni red prikazovanja oziroma postavite šrafure in polnila v ozadje načrta, tako da ne prekrivajo tekstov, oznak in pomembnih črt.

GstarCAD Professional

Ustvari podobno

Ukaz ADDSELECTED vam omogoča, da ustvarite novi element s pomočjo prevzemanja lastnosti izbranega obstoječega elementa. S pomočjo tega ukaza lahko ustvarite nove elemente, ki so enakega tipa in lastnosti, na osnovi že narisanih elementov. Ukaz ADDSELECTED lahko veliko pripomore k učinkovitosti in hitrosti načrtovanja.

GstarCAD Professional

MULTIPLE

Ukaz MULTIPLE vam omogoča, da nadaljujete delo z enakim ukazom brez dodatnega klikanja ali uporabe tipke ENTER oziroma SPACE.

GstarCAD Professional

Avtomatizacija plasti

Ukaz AUTOLAYER vam omogoča, da se s pomočjo prednastavljenih nastavitev, ustrezna plast (Layer) pripiše določeni črti, koti, šrafuri, ipd. Na ta način sea avtomatizira postopek določanja plasti, kar dodatno optimizira vaš delovni proces.

GstarCAD Professional

Predogled ukaza

Predogled vam omogoča, da točno vidite, kako bo objekt izgledal po uporabi ukazov, kot so TRIM, EXTEND in HATCH

GstarCAD Professional

Ukazna vrstica

Zdaj lahko uporabite ukaze RIBBONCLOSE in RIBBON za prikazovanje in skrivanje menija ”Ribbon” na zgornjem delu zaslona. Na podoben način lahko z ukazom COMMAND LINE prikažete ali skrijete ukazno vrstico na spodnjem delu ekrana. Uporabite še ostale bližnjice za prilagoditev delovnega okolja in si prilagodite uporabniški vmesnik glede na vaše potrebe.

GstarCAD Professional

Predogled načinov tiskanja

Upravitelj nastavitev strani ”Page Setup Manager” zdaj podpira nastavitve ”Show Plot Styles”. Določite lahko različne načine tiskanja za vsak načrt posebej v vaši datoteki. Načini tiskanja omogočajo obširno fleksibilnost, saj lahko v nastavitvah dodatno določite pravila in lastnosti prikazovanja elementov, ki bodo natisnjeni.

GstarCAD Professional

Prosto skaliranje

Ukaz FREESCALE ponuja nove možnosti pri skaliranju elementov. Omogoča nam, da skaliramo element ali skupino elementov brez omejitev s pomočjo treh načinov; Non-uniform, Rectangular in Free. Prosto lahko skaliramo objekte, kot so: Črta, krog, lok, elipsa in lomljene črte (ployline).

GstarCAD Professional

Geometrično središče

V Snap meniju je dodana nova možnost, s katero lahko brez odčitavanja zaznamo središče kateregakoli poligonalnega lika.

GstarCAD Professional

M2LVPORT

Ukaz M2LVPORT ustvari ”viewport” in zajame izbrani načrt, ki ga direktno iz delovnega okolja postavimo na naš Layout načrt z glavo in okvirjem. Izberemo tudi razmerje zasedenosti načrta, tako lahko lažje razporejamo vsebino na načrtu.

GstarCAD Professional

Stopnjevanje atributov

Ukaz ATTINC vam omogoča označevanje elemetov po vrstnem redu. Na primer, enostavno zajamete glave osi in določite, da se samodejno razvrstijo po številkah ali abecedi.

GstarCAD Professional

Popis površin

Ukaz AREATABLE avtomatsko izmeri površine prostorov v tlorisu in jih združi v preglednico, ki jo postavimo ob načrt. Imena prostorov in povšrine se po spremembah samodejno prilagajajo trenutnemu stanju.

Nove funkcije 2019

GstarCAD Professional

Spreminjanje blokov

Design Center zdaj omogoča hiter način za urejanje in posodabljanje blokov na načrtih. Če želite spremeniti primerek bloka, ki se nahaja na več lokacijah lahko to izvedete le z nekaj kliki. Obenem pa obdržite izvirne in spremenjene različice blokov. Bloke na načrtih lahko tako spreminjate brez brisanja in ponovnega kopiranja oziroma postavljanja.

GstarCAD Professional

Preverjanje črkovanja

Mtext zdaj podpira kontrolo črkovanja. Možnost črkovanja lahko vključite ali izključite. V primeru, da vpišete napačno besedo, bo ta podčrtana z rdečo črto, napačne besede pa lahko tudi zamenjate s podobnimi besedami, ki vam jih program priporoča.

GstarCAD Professional

Delovno okolje

Z novim ukazom WORKSPACE lahko ustvarite, urejate in shranite vaše delovno okolje, ki vam ustreza. Uporabite lahko ”ribbon” ali pa klasični uporabniški vmesnik.

GstarCAD Professional

Izbira elementa

Z ukazom SELECTIONCYCLING se odpre okence z vsemi elementi, ki se prekrivajo na določenem mestu, tako lahko enostavno izberete element, ki ga želite.

GstarCAD Professional

Primerjanje načrtov

V ukazni vrstici lahko po ukazu primerjave načrtov (CMP) vpišete destinacijo datoteke in vstavite načrte ter jih med seboj primerjate.

GstarCAD Professional

Nastavitve sporočil programa

V nastavitvah na ”User Settings” zavihku lahko vsak tip sporočila, ki vam jih pošilja program, po vaši želji izklopite.

GstarCAD Professional

MOVEBAK

Novi MOVEBAK sistem spremeni vašo ciljno mapo za shranjevanje varnostnih kopij datoteke (BAK). Varnostne kopije vam omogočajo, da se vrnete v določeno različico datoteke.

GstarCAD Professional

Uvoz Layout risb

Sheet Set Manager vam zdaj omogoča, da lahko direktno uvozite Layout risbe iz drugih projektov.

GstarCAD Professional

Nove funkcije šrafiranja

Dodani so novi ukazi povezani s šrafurami: HPANNOTATIVE, HPISLANDDETECTION, HPMAXAREAS, HPORIGINSTOREASDEFAULT, HPQUICKPREVTIMEOUT, HPLASTPATTERN, HPLAYER, HPLINETYPE, HPPICKMODE in HPRELATIVEPS.

GstarCAD Professional

Metoda ‘desni klik + vleci’

Na ta način lahko zajamete del risbe in ga samo z desnim klikom miške premaknete ali kopirate, brez dodatnih ukazov.

GstarCAD Professional

Ustvari geometrijski lik

Z novim ukazom MKSHAPE lahko ustvarite lik na osnovi izbranih elementov. Omogoča vam, da ustvarite kompleksne like s pomočjo enega klika. Geometrijske like lahko shranite kot .shp datoteke in jih dostopate direktno v programu s pomočjo vpisovanja določenega imena.

GstarCAD Professional

Velikost pogleda

Novi ukaz VPSCALE omogoča spreminjanje merila pogleda postavljenega na Layout načrtu.

GstarCAD Professional

Prenos je enostaven. Prenesite brezplačno 30 dnevno različico in preizkusite programsko opremo. Pri nakupu trajne licence lahko izberete tudi možnost vzdrževanja licence, ki omogoča brezplačno tehnično podporo in prihodnje nadgradnje.

Preizkusite program pred nakupom

 

RAZMISLITE ZDAJ

Prihranite na nadgradnjah, tehnični podpori in ostalih ugodnostih z dodatno možnostjo 365 AutoRenewal Subscription vzdrževanja vaše trajne licence.

GstarCAD Professional
Subscription AutoRenewal 365

Več o prednostih storitve letnega vzdrževanja licence