Spatial Manager™ za GstarCAD ali AutoCAD
Spatial Manager™ za GstarCAD ali AutoCAD

Spatial Manager™ za GstarCAD / AutoCAD

Iščete cenovno ugodno, enostavno in uporabno programsko opremo za obdelavo prostorskih podatkov? Čas je da spoznate Spatial Manager.

Kaj je Spatial Manager™?

Programska oprema, k ideluje kot dodatek za GstarCAD ali AutoCAD in omogoča funkcije, kot so:

 • Uvoz v AutoCAD ali GstarCADiz Google Earth (KML / KMZ), OpenStreetMap (OSM ali PBF), Shape datoteke (SHP), GPS, točke – Points (več formatov), Excel, Access, ESRI ArcInfo®, MapInfo, GML (GML or GZ), PostGIS, SQL Server, SQLite, in iz ostalih virov prostorskih podatkov.
 • Izvoz iz AutoCAD-a ali GstarCAD-av Google Earth (KML / KMZ), Shape datoteke (SHP), Točke – Points (več formatov), MapInfo, PostGIS, SQL Server, SQLite, in ostale geografske in prostorske datoteke.
 • Transformacija koordinat (neobvezno)
 • Zemljevidi / karte kot ozadja, enostavna in močna funkcija
 • Iskanje lokacij
 • Teren –funkcije, vključno s 3D točkami iz nadmorskih višin, DTM mreže, plastnice itd.
 • Objava na Google Earth
 • Alfanumerične tabele podatkov kot je AutoCAD XDATA. Upravljanje podatkovnih tabel in polj. Izbira poizvedbe. Vključeni pregledovalnik in urejevalnik podatkov.
 • Naloge za ponovitev postopkov uvoza tolikokrat, kot želite
 • Preprost vmesnik, intuitiven in produktiven
 • Trajne licence. Enkratno plačilo brez najemine in dodatnih stroškov
 • Ne deluje samo v osnovnem AutoCAD-u: tudi v AutoCAD Map 3D, AutoCAD Civil 3D, AutoCAD Architecture in GstarCAD

 

Spatial Manager™ za GstarCAD ali AutoCAD

Spatial Manager™ za GstarCAD

Spatial Manager ™ je na voljo kot samostojni program ali pa kot dodatek – vtičnik za GstarCAD in otale CAD platforme. Je zmogljiv CAD vtičnik, zasnovan za uporabnike AutoCAD-a ali GstarCAD-a, ki si želijo na preprost, hiter in poceni način uvažati, izvoziti in upravljati prostorske podatke, kar vključuje številne možnosti, ki jih CAD programi do sedaj niso imeli.

Na voljo je v lahki aplikaciji, ki deluje znotraj CAD programa in uporabniku omogoča uvoz in izvoz geoprostorskih podatkov med risbami CAD in geoprostorskimi datotekami, podatkovnimi strežniki ali shrambami podatkov, prikaz zemljevidov v ozadju in upravljanje alfanumeričnih podatkov in podatkovnih tabel.

 

Poglejte si primer uporabe Spatial Manager aplikacije na GstarCAD-u 2021:

Nekaj prednosti uporabe programa Spatial Manager

1 Uvoz AutoCAD in GstarCAD

Spatial Manager ™ za GstarCAD uvozi prostorske podatke v nove ali obstoječe CAD načrte, kot CAD elemente in razširjene podatke o entitetah (EED / XDATA). Z uporabo zmogljivega čarovnika program uporabniku omogoča, da izbere vse potrebne uvozne parametre, za pridobitev diferenciranih prostorskih informacij v risbi CAD.

Paketni (batch) uvoz, samodejno razporejanje, polnjenje poligonov, blokov v skladu z vrednostmi podatkov in preslikanimi atributi, označevanje, nadmorske višine, debeline ali prostorski filtri so le del funkcionalnosti aplikacije pri uvozu iz prostorskih datotek, podatkovnih strežnikov ali podatkovnih shramb. Uporabnik lahko izbere uvoz poligonov z uporabo predmetov “MPolygon”, tudi na osnovnih CAD programih.

Napredne in zmogljive tehnike pospešujejo postopke uvoza, npr. Uvozi vse vire iz mape, sheme baze podatkov ali datoteke z več tabelami in še mnogo več.

V “Opravilih” (“Tasks”) se shranijo vsi parametri in možnosti uvoznih procesov z namenom ponovitve postopkov. Postopke uvoza lahko na izbran način ponovite tolikokrat, kot želite. Možno je izvesti eno ali več “nalog” hkrati.

2 Preoblikovanje koordinat oz. pretvorba geometrije med CRS-ji

Spatial Manager ™ za GstarCAD bo izračunal geometrijske transformacije funkcij v skladu s postopki uvoza in izvoza, kar bo odvisno od izbranega koordinatnega sistema (CRS) za izvorne in ciljne podatke.

Uporabnik lahko izbere ustrezne CRS iz celotnega kataloga CRS ali s seznama, ki vključuje najnovejše uporabljene CRS.

Spatial Manager ™ za AutoCAD in GstarCAD bo samodejno ustvaril tudi novo risbo, vključno z geometrijsko regeneriranimi predmeti iz trenutne risbe, v skladu s pretvorbo med dvema CRS.

3 Zemljevidi / karte kot ozadja

Spatial Manager™ za GstarCAD omogoča uporabnikom CAD (od v.2008), da izbirajo med zemljevidi številnih ponudnikov, kot so OpenStreetMap, Bing, MapBox, Ordnance Survey itd. Zemljevidi uporabniku omogočajo lažje delo ter izboljšanje kakovosti načrtov.

S spreminjanjem pogleda na risbo (povečava, premikanje itd.) se zemljevidi avtomatsko posodabljajo in prilagajajo ločljivost glede na velikost pogleda. Uporabnik lahko določi lastna ozadja s pomočjo dostopa do strežnikov zemljevidov WMTS / WMS / TMS, jih uvaža / izvaža in naredi statične posnetke zemljevidov.

4 Iskanje lokacij

Spatial Manager™ za GstarCAD vključuje funkcije lociranje ulic, krajev, sosesk in ostalih prostorskih podatkov.

Omogoča dostop do okna za iskanje besedila lokacij in samodejno povečavo ali vstavljanje geometrije izbranega mesta.

5 Tereni

Spatial Manager ™ za GstarCAD omogoča ustvarjanje in upravljanje terenov ter sorodnih elementov.

Izbor poljubnih 3D točk / blokov, izdelanih na osnovi načrtov ali podatkov ponudnikov geoprostorskih podatkov.

Izris 2D ali 3D plastnic terena in oznak, ločevanje slojev (layers) z barvami. Izris plastnic z vrednostmi nadmorskih višin in tipa na podlagi podatkovnih tabel.

3D modeli terena z uporabo 3D mreže ali drugih CAD / BIM predmetov. Samodejna projekcija slike in prilagajanje katerega koli ozadja (prednastavljenega ali uporabniško konfiguriranega) na enem ali več terenih na njihovi dejanski lokaciji.

6 Objava v programu Google Earth

Spatial Manager ™ za GstarCAD vključuje poseben ukaz, namenjen izvozu predmetov v vidnih slojih risbe in njihovih podatkov v datoteko KML ali KMZ (Google Earth) z enim klikom.

Pri ustvarjanju nastale datoteke GE se upoštevajo trenutna organizacija slojev in lastnosti slojev ter objektov, ki jo je mogoče odpreti v programu Google Earth (če je nameščen).

7 Upravljanje podatkovnih struktur

Spatial Manager ™ za GstarCAD upravlja alfanumerične podatke, ki se lahko povežejo z objekti v samih postopkih uvoza, omogoča pa tudi direktno oblikovanje in urejanje struktur namenjenih za shranjevanje podatkov. Tabele in polja lahko upravljate in prilagajate lastnim potrebam.

Dodatno lahko vrednosti podatkov spreminjate v paleti aplikacije ali preko zmogljive interaktivne podatkovne mreže – Data Grid. Na voljo sta dva ukaza za izbiro predmetov: po poizvedbah ali glede na priloženo tabelo.

8 Uporabniški viri podatkov

Spatial Manager ™ za GstarCAD vključuje tehnologijo UDS za enostavno povezovanje s strežniki prostorskih baz podatkov ali shrambami podatkov. Uporabniku omogoča tudi definiranje lastnih povezav z izbranimi podatkovnimi bazami oz. lastnih parametričnih povezav.

UDS se izogiba vnašanju velikega števila parametričnih povezav, ki si jih ni enostavno zapomniti. Povezave so shranjene v uporabniških nastavitvah, do katerih lahko dostopate v vsaki seji aplikacije.

9 Deluje v AutoCAD, AutoCAD Map 3D in drugih programih

Spatial Manager ™ ni združljiv samo z AutoCAD-om, GstarCAD-om in ostalimi CAD programi, temveč tudi z drugimi aplikacijami, ki temeljijo na AutoCAD-u, kot so, AutoCAD Map 3D, AutoCAD Architecture itd.

Prenesite si GstarCAD in Spatial Manager ter izkoristite preizkusne verzije. Stopite z nami v kontakt.

Kontakt