DWG pregledovalnik – brezplačen program

 

DWG in DXF datoteke so najbolj pogosti formati na področjui tehničnega risanja. Veliko uporabnikov išče brezplačen program za pregledovanje in merjenje v prejetih DWG načrtih. GstarCAD demo različica tudi po preteku 30 dnevne preizkusne različice omogoča branje, odpiranje in izmero DWG načrtov. Omogočene so vse funkcije risanja in modeliranja, vendar pa datoteke ni mogoče shraniti, v primeru popravkov in shranjevanja DWG načrtov boste potrebovali polno verzijo GstarCAD programa.

Kaj je DWG datoteka?

DWG (označena s pripono imena datoteke .dwg) je dandanes izvorna oblika CAD datotek, razvil ga je Mike Riddle konec sedemdesetih let, nato pa ga je Autodesk licenciral leta 1982 kot osnovo za AutoCAD. Od leta 1982 je Autodesk ustvaril že 20 različic DWG datotek, najnovejša datoteka je danes DWG 2018.

Format DWG je verjetno najpogosteje uporabljena oblika za CAD načrte.

Brezplačni DWG pregledovalnik

V primeru, da potrebujete samo vpogled v načrte in kontrolo dimenzij, lahko uporabljate GstarCAD tudi po izteku poskusne verzije. Ostali CAD programi se po izteku poskusne verzije popolnoma zaklenejo, veliko uporabnikov tega ne ved, zato je pravi čas da to povdarimo.

Na naši strani so na voljo tudi DWG FastView aplikacije, s katero lahko na vaših Android napravah kjerkoli in kadarkoli pregeldate prejete DWG načrte.

Prenesite si GstarCAD z naše spletne strani.