Najboljša brezplačna in enostavna programska oprema za 2D CAD Online

Aplikacija 2D CAD se uporablja za ustvarjanje 2D risb delov in sklopov, tlorisov ter za različne druge namene v industriji, kot so proizvodnja, gradbeništvo itd.

2D CAD lahko predstavlja splošno orodje z obsežnimi funkcijami ali pa profesionalno orodje, ki je namenjeno specifičnim industrijam in še dodatno izboljša proces načrtovanja ter natančnost. Vse več uporabnikov se zaradi nenadnega razvoja tehnologije in želja oblikovalcev po bolj učinkovitih orodjih zateka k spletni 2D CAD programski opremi.

Spletna programska oprema za 2D CAD

Uporaba spletnih aplikacij za pomoč uporabnikom na različnih področjih traja že dolgo. V CAD industriji se dogajajo enake spremembe – zdaj pa tudi potrebe uporabnikov CAD in način, kako se uporablja programska oprema za CAD. Narašča trend prehoda CAD na splet in potencialnih strank.

Spletni 2D CAD programski paket je rešitev za CAD na spletu, ki omogoča uporabnikom ustvarjanje, ogled, urejanje in označevanje 2D risb prek spletnega brskalnika. Spletne programske opreme za 2D CAD imajo številne prednosti v primerjavi s standardnimi, kar razloži naraščajočo priljubljenost spletnih rešitev med uporabniki CAD.

Prilagodljivost

Pri uporabi spletne programske opreme je 2D CAD bolj fleksibilen. Namestitev programske opreme na računalnik, zagon in uporaba so standardni postopki za 2D CAD programe ter številne druge programe na vašem računalniku. Del pomnilnika računalnika je zaseden s programsko opremo, do katere uporabniki ne morejo dostopati na računalnikih brez namestitve. 2D CAD Online programska oprema je zelo fleksibilna na več načinov, saj jo lahko uporabljate kadar koli in kjerkoli, dokler imate spletni brskalnik in internetno povezavo. Pri namestitvi klasične programske opreme moramo preveriti sistemske zahteve, da ugotovite, ali je ta združljiva z računalnikom. Za spletno 2D CAD programsko opremo pa ni potrebno skrbeti glede teh zahtev, saj deluje v spletnem brskalniku.

Brez težav z nadgradnjami

Eden izmed glavnih izzivov za uporabnike je potreba po nadgradnji programske opreme, da lahko koristimo nove inovacije. Posodabljanje spletne 2D CAD programske opreme ni potrebno, ker je spletna aplikacija v brskalniku in je ves čas nova verzija le te. To pomaga prihraniti denar za vzdrževanje in se izogniti težavam z nadgradnjo.

Cenovna ugodnost

Uporabniki CAD so morali tudi kupovati vrhunske profesionalne računalnike ali delovne postaje, da bi dosegli nemoten potek standardne programske opreme za CAD, kar je precej drag strošek. Spletni stroški aplikacij so nižji, saj je spletna 2D CAD programska oprema ustvarjena za brskalnike in uporabniki jo lahko enostavno uporabljajo po ugodni ceni.

Katere so razpoložljive spletne rešitve za 2D CAD?

Spletna programska oprema za 2D CAD ima tudi nekaj pozitivnih vidikov, na primer visoko raven priročnosti in enostavnosti uporabe. Datoteke projekta so shranjene v oblaku in jih lahko kadarkoli in od kjerkoli upravljate prek spletnega brskalnika. Obstajajo ponudniki spletnih storitev za 2D CAD tako za uporabo v pisarni kot doma, primerni pa so tudi tako za začetnike kot izkušene uporabnike. Tukaj je povzetek ključnih lastnosti, na katere morate biti pozorni pri iskanju najboljše spletna rešitev za 2D CAD za svoje potrebe.

Brezplačna ali plačljiva verzija

Ali obstajajo brezplačne ali plačljive spletne rešitve za 2D CAD? Obstajajo, vendar je odvisno od zahtev, ki jih ima uporabnik. Zakaj ne bi prihranili denarja, če obstaja brezplačna programska oprema, ki bo lahko zadovoljila vaše potrebe po oblikovanju. V primeru, da plačljiva programska oprema ponuja številne funkcije in orodja za izboljšanje oblikovanja ter prihranek časa, bi vam utegnila bolje ustrezati ravno ta vrsta programske opreme.

Če se še vedno težko odločate med brezplačnim CAD in plačljivim CAD po branju tega bloga, nas prosimo kontaktirajte in vam bomo z veseljem pomagali pri izbiri pravilne rešitve za vas.

»Safe Cloud«

2D CAD programska oprema, ki deluje na osnovi oblaka, ni nameščena na računalnikih, ampak je gostovana na spletu. Ponudniki oblaka morajo zagotoviti spoštovanje visokih varnostnih standardov za varstvo podatkov v oblaku. To je eden od vidikov, ki jih morate upoštevati pri iskanju spletnih storitev.

Kakovost Online CAD programov

Pomembno je, da so spletne aplikacije za 2D CAD enako učinkovite pri prikazu kakovosti kot standardne, saj morajo omogočati uporabnikom videti podrobnosti risbe kakor pri preostalih standardnih CAD programih.

Primerjava funkcij in možnosti 2D CAD v spletnih sistemih

Za 2D CAD je potrebno, da je  v spletni aplikaciji prisotnih več ključnih elementov – DWG FastView for web je eden izmed priljubljenih spletnih pregledovalnikov risb v 2D CAD, s katerim lahko uporabniki brez namestitve programske opreme gledajo in delijo risbe v 2D CAD ter 3D modele neposredno v spletnih brskalnik.

V tem članku bomo opisali nekatere ključne funkcije, ki naredijo spletni pregledovalnik CAD edinstven.

Enostavno prikazovanje dokumentov v 2D/3D CAD na spletu

Pomaga pri neposrednem odpiranju datotek v 2D/3D v brskalniku brez prenosa ali namestitve, kar omogoča uporabnikom vedno uporabo najnovejše različice za ogled risb.

Prilagodljivost na več platformah

Projektne datoteke so shranjene v oblaku, kar omogoča uporabniku dostop prek brskalnika, mobilnega telefona ali računalnika kjerkoli in kadarkoli ter omogoča deljenje oziroma izmenjavo risb na priročen, učinkovit način.

Grafično upodabljanje in izvažanje na preprost način

Več dimenzij in merjenje. Izvozite  DWG format v PDF, JPEG, PNG in BMP formate.

Učinkovito in vsestransko

Obstajajo uporabne možnosti, kot na primer upravljanje plasti, povečevalno steklo in deljenje preko družbenih omrežij, ki jih lahko izberete v kolikor želite.

Osnovne standarde izpolnjuje neposredno merjenje dolžine in površine. Ena glavnih prednosti programa DWG FastView je preprostost vmesnika – orodja za risanje in urejanje ter CAD ukazi so enostavno združeni v vrstice, brez nepotrebnih funkcij. Videti je, da se lahko programska oprema uporablja v številnih industrijah in situacijah v kolikor je potrebno.

Sistem je enostaven za uporabo in razumljiv

Tudi preprosta in enostavna za uporabo je spletna programska oprema za 2D CAD – enostavno urejate, ustvarite in si ogledujete CAD risbe na isti način kot pri standardni 2D CAD programski opremi. Edina razlika je v tem da lahko pri Online 2D CAD programski opremi dostopate do nje kadar koli in kjerkoli ste, pomembno je samo da imate zagotovljen dostop do interneta.

Izboljšano sodelovanje v skupini in enostavnejše deljenje

Enostavno kopirajte povezavo za deljenje in jo pošljite v skupino ali elektronsko pošto članom ekipe.

Prek oblaka je mogoče izkoristiti njegove prednosti prenosa.

Shranjevanje podatkov v oblaku za varnostno kopiranje ali zagotavljanje varnega deljenja brez izgube. Da bi ohranili zaupnost in varnost, je mogoče risbe odpreti v zasebnem oblaku.

Zaključek

Enostavno povedano, spletna programska oprema za 2D CAD ima veliko prednosti pred klasičnimi programi za 2D CAD in postaja vse bolj priljubljena kot orodje, ki je tako priročno kot preprosto za uporabo ter ponuja druge ugodnosti.

Poskusite DWG FastView zdaj!

Pridobite več informacij o vseh funkcijah in lastnostih spletne programske opreme za 2D CAD ter preizkusite njene prednosti.