GstarCAD 2021, ki je še sicer v Beta različici optimizira 3D funkcionalnost z dodajanjem novih ukazov. Dodane so nove funkcije, kot je Quick Measure, uvoz in izvoz lastnih nastavitev in oblaki točk, ki močno povečajo učinkovitost za pridobivanje merskih podatkov, prenos uporabniških nastavitev in obdelavo prostorskih podatkov. Poleg tega bodo pomembne izboljšave palete orodij in urejevalnika Mtext olajšale naloge delovne obremenitve in postopek oblikovanja.

GstarCAD 2021 nova funkcionalnost

1 Uvoz, izvoz in selitev CAD uporabniških nastavitev po meri

GstarCAD 2021 podpira uvoz in izvoz uporabniških nastavitev po meri ter vaše najljubše nastavitve po meri, kot so uporabniški profili, CUI, vrsta linije in lopute itd. je mogoče enostavno prestaviti s starejših različic na GstarCAD 2021.

Končno je izšel GstarCAD 2021!

2 Novi 3D CAD ukazi

GstarCAD 2021 dodaja vrsto ukazov 3D, kot so POLYSOLID, CONVTOMESH, CONVTOSOLID, CONVTOSURFACE, CONVTONURBS, PLANESURF, SURFOFFSET.

  • POLYSOLID:

Ukaz POLYSOLID lahko uporabite za neposredno ustvarjanje 3D (solid) teles v obliki stene ali z izbiro obstoječih polilinij. Polisolid je narisan enako kot polillinija, ki je ustvarjena z neprekinjenimi ravnimi in ukrivljenimi odseki.

Končno je izšel GstarCAD 2021!

  • PLANESURF:

Z ukazom PLANESURF lahko ustvarite ravninsko površino tako, da izberete zaprte predmete ali določite nasprotne vogale pravokotne površine.

Končno je izšel GstarCAD 2021!

  • SURFOFFSET:

Ukaz SURFOFFSET lahko uporabite za ustvarjanje vzporedne površine – ploskve na določeni razdalji od prvotne površine.

Končno je izšel GstarCAD 2021!

  • CONVTOMESH:

3D predmete, kot so solid telesa, zaprte polilinije, regije, 3D sploskve, 3D površine, poligon se lahko pretvorijo v model razdeljen z mrežo. Predmeti se bodo ob pretvorbi zgladili.

Končno je izšel GstarCAD 2021!

  • CONVTOSOLID:

Ukaz CONVTOSOLID lahko uporabite za 3D mrežnih objektov, površine, sklenjene črte in krogi v 3D solid objekte brez mreže.  Obratno od ukaza CONVTOMESH.

Končno je izšel GstarCAD 2021!

  • CONVTOSURFACE:

Ukaz CONVTOSURFACE lahko uporabite za pretvorbo primernih predmetov v 3D ploskve.

Končno je izšel GstarCAD 2021!

  • CONVTONURBS:

Ukaz CONVTONURBS lahko uporabite za pretvorbo solid modelov in ploskev v površine NURBS. Mrežne modele lahko pretvorite v NURBS, potem ko jih pretvorite v solid ali ploskev z ukazom CONVTOSOLID ali CONVTOSURFACE. Poleg tega lahko spreminjate vidnost oz. prikaz / skrivanje, dodajanje in odstranjevanje NURBS.

Končno je izšel GstarCAD 2021!

3 Oblak točk v CAD-u

GstarCAD 2021 podpira oblake točk v obliki vseh datotek (.rcp in .rcs), te datoteke lahko uporabite kot pomožni object ali podlogo. Uporabniki lahko za prikaz podatkov v oblaku točk uporabijo barvo predmetov in barve skeniranja RGB.

Končno je izšel GstarCAD 2021!

4 Hitro merjenje

GstarCAD 2021 podpira novo funkcijo hitrega merjenja z ukazom RAPIDDIST, ki s premikanjem miške hitro meri razdaljo in kot med 2D predmeti vzdolž osi X, Y.

Končno je izšel GstarCAD 2021!

5 Izboljšava orodne palete

Zdaj orodna paleta omogoča dodajanje orodja na podlagi obstoječega vzorca šrafure. Predmete šrafure s posebnimi vrednostmi lahko povlečete in spustite v Palete orodij.

Končno je izšel GstarCAD 2021!

6 izboljšava Mtext urejevalnika

Z novimi funkcijami lahko besedilo oštevilčite in izbranemu besedilu v urejevalniku besedil dodate črto za brisanje.

Za več informacij nas kontaktirajte, zelo veseli bomo vašega klica. V primeru, da želite preizkusiti novo različico pred ostalimi, nam pišite na mail.