GstarCAD je pravkar izdal novo aplikacijo za spremljanje GstarCAD mrežnih licenc v vašem podjetju. V primeru, da imate več zaposlenih in večje število mrežnih licenc je za vodjo oddelka ali drugo odgovorno osebo ta aplikacija zelo priročna. Preberite sei več o tej aplikaciji. Spremljate lahko izkoriščenost licence in učinkovitost zaposlenih, ki uporabljajo CAD programe.

Pred časom smo opisali tipe licenciranja pri gstarCAD-u, preberite si ta članek in spoznajte uporabo koncepta mrežnih licenc v podjetju. Podjetja, ki imajo več CAD uporabnikov bi morali razmisliti o mrežnih licencah, saj je takšna rešitev precej bolj primerna kot pa samostojne licence.

Kaj nam Network License Dashboard omogoča?

Enostavno prenesite aplikacijo z naše strani in jo namestite na PC, kjer je nameščen strežnik v pisarni. Aplikacija vam omogoča vpogled v vse vaše licence GstarCAD, ki jih imate ne glede na različico produkta.

Ko namestite aplikacijo se na namizju pojavita dve ikoni, ena je za krmilnik oz. dashboard druga je za določanje poti ‘’log path’’. Prvo zaženite bližnjico za Log path in prilepite lokacijo, ta je po privzetem na (C:\ProgramData\GstarCAD\LmsLog\liclog.log). Nato zaženite z gumbom Start.

Nato lahko uporabljate GstarCAD Network License Dashboard aplikacijo.

GstarCAD Network License Dashboard

Poglejte si trenutno uporabo vaših licenc s klikom na ‘’Current Usage’’, ki se nahaja desno v aplikaciji.

Spremljate stanje GstarCAD licenc in imejte nadzor s pomočjo Network License Dashboard aplikacije

Razvidno so nam lahko podatki;

  • Prikaz uporabnikov, ki uporabljajo licence
  • Prikaz vrsto GstarCAD produktov, ki se uporabljajo
  • Prikaz časa, ko je bila licence zagnana
  • Prikaz časa uporabe licence.

GstarCAD Network License Dashboard

Spremljate lahko tudi parametre v obliki grafov v realnem času.

GstarCAD Network License Dashboard

Aplikacija je brezplačna in primerna za uporabnike več mrežnih licenc našega CAD programa. Prenesite aplikacijo za Windows operacijski sistem z naše strani na zavihku Prenos DEMO (povezava) pod rubriko Omrežja.