GstarCAD je široko uporabljena CAD programska oprema in je zelo priljubljena alternativa za AutoCAD. Pogosto jo uporabljajo tehnični strokovnjaki, inženirji in tehnični risarji. Za več informacij obiščite naš blog.

Seveda jo uporabljajo tudi arhitekti po vsem svetu. GstarCAD lahko deluje kot samostojna programska oprema ali v povezavi z drugimi programskimi dodatki. Poglejmo si nekaj običajnih načinov, kako arhitekti uporabljajo GstarCAD..

GstarCAD za arhitekte

Arhitekti lahko GstarCAD uporabljajo samostojno brez potrebe po dodatnih vtičnikih ali programih. GstarCAD omogoča popoln nabor orodij in ukazov za 2D risanje in 3D modeliranje. Arhitekti, ki delajo na 2D tehnični dokumentaciji kot so tlorisi, prerezi in podrobnosti, lahko uporabljajo standardno CAD platformo. Z GstarCAD je mogoče ustvariti podrobne in natančne 2D DWG risbe z vsemi potrebnimi elementi, kot so črte, šrafure in opombe. GstarCAD ima knjižnico »blokov« za arhitekturno oblikovanje.

Za bolj zahtevne naloge, kot so analize, simulacije in renderiranje, bo verjetno potrebno uporabiti dodatne programske vtičnike.

Za arhitekte je programska oprema CAD kot “standard” za izdelavo strokovnih in natančnih tehničnih risb.

 

GstarCAD in dodatek Artisan

Z uporabo dodatka Artisan lahko uporabniki GstarCAD, ki iščejo dodatne funkcije, izboljšajo svojo izkušnjo. S to preprosto nadgradnjo je enostavno ustvariti visokokakovostne renderje, kar zagotavlja bolj privlačno vizualno delovno okolje. Artisan vam omogoča uporabo tekstur, materialov, ozadij ter drugih elementov v vaših projektih.

GstarCAD deluje skupaj z programoma SketchUp in Vray

S povezovanjem različnih programskih rešitev, kot je na primer Sketchup in podobni, z GstarCAD-om, pridobimo širše paleto funkcij. Npr. svojo CAD programsko opremo uporabite za izdelavo 2D risbe vaše stavbe in nato prenesete v SketchUp, kjer hitro izvlečete stene in druge arhitekturne elemente ter oblikujete vaše 2D risbe v 3D model.

Lahko se lotite uporabe V-Ray (vtičnika za SketchUp) in ustvarjate odlične renderje ter realistične animacije, ki jih lahko vključite v svoj projekt. Arhitekt uporablja te metode kot orodje, da zadovolji in celo impresionira stranke. Na voljo so tudi dodatki za Sketchup, ki vam lahko pohitrijo izvajanje različnih vrst operacij, kot so na primer: ustvarjanje 3D terena in opravljanje energetskih analiz ter simulacije dnevne svetlobe. Z uporabo programa SketchUp, arhitekti lahko ustvarijo natančne 3D modele na hitrejši in lažji način kakor preko tehničnih 2D CAD risb.

SketchUp je zmogljivo orodje za modeliranje, vendar ni najbolj natančno, zato ga priporočamo da je v navezi s CAD programsko opremo.

 

GstarCAD v kombinaciji z Houseplan

Houseplan je podoben programu Sketchup, vendar ponuja širši nabor orodij in zato postane lahko nekoliko bolj zapleten. Houseplan je programska rešitev, ki je namenjena uporabi tako za arhitekte kot tudi za krajinske načrtovalce.

Houseplan je enostaven za uporabo, hitro se ga lahko naučite, omogoča lahko in raznoliko 3D modeliranje ter vizualizacijo. S to programsko opremo boste svoj projekt hitreje prikazali in načrt upodobili samostojno. Zaradi svojih različnih načinov modeliranja, takojšnje vizualizacije in neobveznosti namestitve vseh teh vtičnikov je uporaba programa izjemno priročna. Ob tem pa ta programska oprema ponuja zadostno količino 3D modelov in tekstur.

Houseplan je odlična izbira za oblikovanje in podrobnosti podeželskih hiš ter je zelo koristen tudi pri načrtovanju krajine, analizi prometa in animaciji. Funkcije virtualne resničnosti lahko koristijo. Houseplan nima lastnih vtičnikov, vendar pa vključuje vsa uporabna in potrebna orodja za načrtovanje arhitekture.

 

GstarCAD z dodatkom CADprofi Architectural

GstarCAD ima podporo za več dodatkov (vtičnikov), ki bodo izboljšali učinkovitost in prinesli nove funkcionalnosti osnovni platformi. Ena izmed najboljših dodatkov za arhitekturno oblikovanje v CAD programski opremi je CADprofi Architectural, ki prinaša veliko prednosti. CADprofi Architectural olajša izdelavo konstrukcijskih risb, presekov in višinskih načrtov. Uporabnikom omogoča preprosto risanje sten, vstavljanje vrat in oken, ustvarjanje arhitekturnih dimenzij in opisov ter uporabo predmetov iz obsežne knjižnice pohištva in druge opreme. Pomembno je, da omenimo, da ta program ponuja edinstveno funkcionalnost za ustvarjanje načrtov evakuacije in varnosti.

Uporaba GstarCAD-a z arhitekturnim dodatkom CADprofi je optimalna za arhitekte, ki se ukvarjajo z 2D oblikovanjem in tehnično dokumentacijo. Za 2D risanje je ta rešitev zelo učinkovita, vendar ni primerna za arhitekte, ki se bolj osredotočajo na 3D modeliranje, konceptualno oblikovanje in renderiranje.

Kateri paket z GstarCAD vam najbolje ustreza?

Na voljo je prikazano pet predlogov za arhitekte, kako uporabljati GstarCAD bodisi samostojno bodisi v kombinaciji z drugo programsko opremo. Odvisno od vašega specifičnega delovnega profila in zahtev. GstarCAD je CAD program, ki lahko dopolnjuje vaše delo ne glede na to kaj uporabljate trenutno.

Brezplačno preizkusite izbrano različico in jo testirajte. Če potrebujete več pojasnil ali dodatnih informacij, se obrnite na nas.