NanoCAD je profesionalen CAD program, cenjen zaradi svoje funkcionalnosti risanja v 2D in 3D. NanoCAD igra ključno vlogo pri izdelavi profesionalnih risb in modelov, glede na zahteve inženirja, arhitekta ali oblikovalca. Programska oprema ima vse funkcije, vključno z orodji za 2D risanje, kot so črte, krogi, loki, kote, opombe in upravljanje slojev (layer-jev). Program ima tudi opcijo 3D modeliranja, ki je ključen pri razvoju kompleksnih in »bogatih« 3D modelov, ki so zelo pomembni v arhitekturi in industriji.

Kompatibilnost s formatom DWG, ki ga uporablja večina CAD programov, je ena ključnih lastnosti NanoCAD-a. V tem primeru lahko uporabljate NanoCAD kakor tudi druge CAD programe brez spremembe formatov in morebitne izgube podatkov med spreminjanjem. Program vključuje različne možnosti prilagajanja, tako da se lahko sam vmesnik, meniji, postavitev gumbov prilagodi željam posameznika. NanoCAD-ova večopravilnost in avtomatizacija sta koristni za delo v podjetjih kjer lahko sočasno dela na risbi več uporabnikov. Na voljo je v več verzijah, kot je brezplačna različica z osnovnimi funkcijami in profesionalna, katera ima napreden nabor orodij. NanoCAD je cenovno ugodna rešitev, ki ima bistveno pomembna orodja potrebna za vrhunsko oblikovanje in risanje na številnih področjih.

 

Kaj je program NanoCAD?

 

O programu NanoCAD

NanoCAD je CAD programska oprema, ki je pridobila na priljubljenosti zaradi nižje cene, kompatibilnosti, uporabniškega vmesnika (ki je dokaj podoben  AutoCAD-u)

NanoCAD ima dobro združljivost z AutoCAD-om, saj podpira najbolj razširjen uporabljen format datotek DWG. To zagotavlja enostavno sodelovanje in izmenjavo datotek med uporabniki NanoCAD-a in AutoCAD-a. Sposobnost programske opreme za obdelavo datotek DWG ga naredi za primerno izbiro za tiste, ki delajo tudi v okoljih, kjer se pogosto uporablja AutoCAD. Uporabniki lahko med seboj brez skrbi delijo in sodelujejo pri risbah, saj ni skrbi glede združljivosti formata.

Uporabniški vmesnik NanoCAD-a je zasnovan tako, da je preprost in uporabniku prijazen. Zagotavlja znano okolje za strokovnjake s področja CAD, kar olajša prehod iz drugih CAD programov, vključno z AutoCAD. Vmesnik si lahko prilagodite kakor želite, uporabniku omogoča prilagajanje orodnih vrstic, menijev itd. glede na njegove preference in želje. Ta prilagodljivost povečuje učinkovitost in udobje uporabnika, saj lahko uporabnik si ustvari svoje delovno okolje, katero mu najbolj ustreza glede na njegove potrebe.

Ena izmed bolj opaznih značilnosti NanoCAD-a je njegova dostopnost. Kljub ponujanju funkcij na profesionalni ravni je NanoCAD na voljo v več različicah, vključno z brezplačno verzijo z osnovnimi funkcijami. To ga naredi zanimivega za majhna podjetja, samostojne podjetnike in študente, ki imajo omejitve pri proračunu. Plačljive verzije, čeprav po razumnih cenah, ponujajo napredna orodja in funkcije za zahtevnejše projekte. Cena NanoCAD-a niti ni tako visoka, z letnimi licencami, ki so na voljo za približno 250$ za osnovno različico (na voljo tudi dodatni paketi). NanoCAD Pro verzija pa znaša 399$ za letno licenco in 1197$ za 3 leta najema.

Obstajajo še drugi paketi, ki so specifični glede na industrijo, kot so NanoCAD Mechanical in NanoCAD Construction, ki pa so nekoliko dražji od osnovnih verzij..

NanoCAD je ena izmed cenejših učinkovitih rešitev CAD programov, ki izstopa zaradi svoje odlične združljivosti z AutoCAD-om, prilagodljivega uporabniškega vmesnika in cenovnih različic, prilagojenih zahtevam uporabnikov. Njegova brezhibna integracija z obstoječimi delovnimi postopki in zagotavljanje profesionalnih funkcij po dostopni ceni ga naredi za privlačno izbiro za uporabnike CAD v različnih industrijah.

 

Prednosti NanoCAD:

 1. Cenovno ugoden: NanoCAD ponuja brezplačno verzijo z osnovnimi orodji za risanje, kar ga naredi za primerno izbiro za tiste z omejenimi financami.
 2. Kompatibilnost: NanoCAD podpira najbolj uporabljen format datotek DWG, kar zagotavlja brezhibno delovanje z drugimi CAD programi, še posebej z AutoCAD-om.
 3. Celovit nabor funkcij: Kljub brezplačni verziji NanoCAD zagotavlja celovit nabor 2D in 3D orodij za risanje, primernih za različne projekte oblikovanja in inženiringa.
 4. Enostaven uporabniški vmesnik: NanoCAD ima intuitiven uporabniški vmesnik z prilagodljivimi elementi, primeren kakor za začetnike kot tudi za zahtevnejše uporabnike.

Slabosti NanoCAD:

 1. Učenje programa: Čeprav je uporabniku prijazen program, je primerno za uporabnike, ki prehajajo iz drugega programa CAD nanj nekaj učenja.
 2. Omejene funkcije v brezplačni verziji: Brezplačna verzija ima omejitve pri funkcijah, ki so na voljo v profesionalni verziji, kar lahko predstavlja slabost za uporabnike, ki imajo zahteve za bolj kompleksno oblikovanje.
 3. Ni tako široko znan: NanoCAD morda ni tako široko sprejet program kakor drugi CAD programi, kar lahko vpliva na združljivost v določenih industrijskih sodelovanjih.
 4. Podpora in posodobitve: Uporabniki brezplačne verzije lahko imajo omejen dostop do podpore in posodobitev v primerjavi z uporabniki profesionalne verzije.
 5. Ni lokalne tehnične podpore: Pri reševanju vprašanj je potrebno kontaktirati proizvajalca v tujem jeziku
 6. Manjkajoče funkcije: Ima manj funkcij (uvoz VBA ipd datotek, ni možnosti pretvorbe PDF v DWG, ipd.)
 7. Slabša zmogljivost: Program je precej manj zmogljiv in je bolj počasen kot ostali.

 

 

Ali lahko NanoCAD odpira DWG datoteke?

NanoCAD dobro odpira načrte v formatu DWG in ga lahko uporabljamo za odpiranje le teh. DWG datotečni format je poseben format ki se uporablja za shranjevanje ne le dvodimenzionalnih in tridimenzionalnih, ampak tudi za shranjevanje metapodatkov. Ta format datoteke je najbolj uporabljen v AutoCAD-u, enem izmed bolj pogostih CAD programov. NanoCAD lahko shranjuje in odpira datoteke v DWG formatu, ki je običajno standard za CAD v industriji, zato je cenjeno orodje za inženirje, ki morajo delati v ekipi ali s podjetji, ki uporabljajo različna CAD orodja.

Z DWG formatom datotek, kateri je najbolj razširjen po svetu in velja kot standard CAD datotečnih formatov, NanoCAD zagotavlja uporabnikom urejanje, odpiranje in shranjevanje risb v tem formatu. Vendar pa je potrebno zagotoviti učinkovito upravljanje pretoka podatkov v različnih področjih, kot so arhitektura, inženiring in gradbeništvo ter da je združljivost med njimi vzpostavljena. Pomembno je tudi vedeti, da je izmenjava teh datotek v dotičnih področjih že uveljavljena praksa.

Poleg podpore DWG datotekam, nanoCAD ima tudi izbiro opcije izvoza v druge formate, kar naredi datoteko uporabniku bolj prijazno in zagotavlja višjo raven sodelovanja. Uporabniki AutoCAD-a, ki se želijo prestaviti na nanoCAD, ali pa sodelujejo z uporabniki v drugih CAD programih bodo sposobnosti ravnanja v nanoCAD z DWG datotekami našli nepogrešljivo funkcijo, ki zagotavlja nadaljevanje delovnega procesa in brezhibno sodelovanje.

 

NanoCAD Tutoriali

NanoCAD tutoriali pomagajo uporabnikom, da se seznanijo s funkcijami in zmožnostmi programske opreme. Tutoriali zajemajo teme od osnovnega risanja v 2D in vse do naprednega modeliranja v 3D. Na uradni spletni strani NanoCAD najdete poseben zavihek »Learning«, kjer so na voljo tutoriali po korakih, video vsebina in dokumentacija. Seveda je na voljo veliko video tutorialov za NanoCAD na YouTube.

Uporabniki si lahko preberejo in raziščejo teme, kot so risalna in urejevalna orodja, upravljanje plasti, določanje dimenzij, možnosti prilagajanja itd. Poleg teh tutorialov za NanoCAD so pogosto vključeni tutoriali tudi za funkcije sodelovanja z drugimi, avtomatizacijo s skriptiranjem in mnoge druge funkcionalnosti.

Z temi NanoCAD tutoriali stremijo uporabnikom pomagati pri učinkoviti uporabi NanoCAD-a za njihove oblikovalske in risarske potrebe. Vseeno je ali ste začetnik ali izkušen uporabnik CAD-a, vam lahko te tutoriali prispevajo pri lažjemu in hitrejšemu učenju ter vam pomagajo izkoristiti vse zmogljivosti NanoCAD-a.

 

 

NanoCAD Alternativa

Obstaja mnogo različnih CAD programov. Na primer obstaja nanoCAD alternativa – GstarCAD, še ena zmogljiva programska oprema. GstarCAD ponuja podobne zmogljivosti risanja v 2D in 3D, zaradi česar je primeren za različne inženirske in oblikovalske naloge. Kakor nanoCAD tudi GstarCAD podpira DWG format datotek, kar zagotavlja združljivost z AutoCAD-om in olajša nemoteno sodelovanje z različnimi CAD programi. GstarCAD je bolje optimiziran, deluje hitreje in je stabilnejši, precej bolj združljiv z AutoCAD-om in je na voljo kot trajna licenca.

GstarCAD (NanoCAD alternativa) ponuja že dobro poznan in uporabniku pregleden vmesnik, ima prilagodljivo delovno okolje, kjer si lahko oblikovalske in urejevalna orodja sami postavite kakor želite. Ukazi, vmesnik ter ikone so zelo približane izgledu AutoCAD-a, tako da pri prehodu na ta program ne potrebujete dodatnega učenja. GstarCAD Zagotavlja cenovno učinkovito rešitev za strokovnjake in podjetja, ki iščejo CAD program s celovitim naborom funkcij in trajno licenco.

NanoCAD kakor tudi GstarCAD sta primerni alternativi za AutoCAD, in izbira med njima lahko temelji na specifičnih preferencah uporabnika, zahtevah projekta in finančnega vidika. Ocenjevanje funkcij, združljivosti in uporabniške izkušnje vsakega programa lahko uporabniku pomaga, da sprejmejo pravilno odločitev glede na njihove individualne potrebe.

GstarCAD je precej bolj primeren za trenutne AutoCAD uporabnike in uporabnike, ki želijo hitrejši program, cenovno pa je približno enak kot nanoCAD.

Za več informacij o tej alternativi za nanoCAD obiščite spodnjo spletno stran:

Kaj je program NanoCAD?

 

NanoCAD prenos

Za prenos programa NanoCAD obiščite uradno spletno stran programa NanoCAD. Pojdite na zavihek Prenosi in izberite ustrezno različico za operacijski sistem, ki ga imate. NanoCAD ponuja brezplačno verzijo z osnovnimi funkcijami, na spletni strani pa lahko najdete informacije o njihovih profesionalnih verzijah z naprednimi funkcijami. Ko izberete verzijo, sledite navodilom na zaslonu za dokončanje postopka prenosa in namestitve. Pomembno je, da poskrbite da vaš sistem zadosti zahtevam programa za optimalno delovanje. Na spletni strani programa NanoCAD so napisana in prikazana navodila po korakih za prenos in namestitev programa.

 

 

 

GstarCAD prenos

Tisti uporabniki, ki potrebujejo kakovostno CAD programsko opremo po dostopni ceni priporočamo ogled strani za prenos programske opreme GstarCAD, kjer lahko preizkusite testno različico. Z prenosom obeh programov lahko sprejmete boljšo odločitev, glede na informacije ki jih pridobite s testiranjem. GstarCAD je zelo priljubljena programska oprema, znana po svoji izjemno razvojni ekipi, ki ponuja trajne licence po ugodnih cenah.