V-Ray omogoča rendiranje v realnem času s fotorealističnimi renderji vaših projektov, ki ga poganja Chaos®. V-Ray lahko deluje kot dodatek za platforme, kot so SketchUp, Revit, Rhino itd.

V-Ray je zelo priljubljen in množično uporabljen program za renderiranje v 3D računalniškem grafičnem oblikovanju in CAD-u. Razvit s strani podjetja Chaos Group, je v V-Ray znan, da uspešno simulira svetlobne učinke in poudarke na materialih z uporabo zelo sofisticirane tehnike za rendiranje. V-Ray je sprva izšel kot dodatek, zasnovan za 3DS Max, najbolj priljubljenega 3D programa za modeliranje in ustvarjanje animacij. Od takrat naprej pa je postal združljiv z več drugimi vodilnimi programi za 3D modeliranje, vključno z Mayo, Cinema 4D, SketchUp in Rhino.

V-Ray implementira renderiranje, ki simulira svetlobo na unikaten in pristen način za ustvarjanje foto realističnih rezultatov. S kombinacijo funkcij, kot so celostna osvetlitev, sledenje žarkom in prostorsko senčenje, dobimo najvišjo raven dosegljivega realizma v izdelanih slikah. V-Ray je priljubljen v različnih industrijah, kot so arhitektura, oblikovanje objektov in vizualni efekti, kjer sta realnost in podrobnosti najbolj pomembnejša. Njegova prilagodljivost in popolna integracija z glavnimi 3D grafičnimi programi je prispevala k njegovi priljubljenosti med profesionalci v CGI in vizualizacijskih področjih.

 

Kaj je V-Ray program?

 

Realistični renderji za profesionalne projekte

Oživite vaše projekte

Ustvarite visoko kakovostne vizualizacije in predstavite zgodbo svojega dizajna, poudarite prednosti vaše ideje strankam in s tem pridobite več dela.

Usklajenost ekipe

Uporabite vizualizacije v realnem času ali foto realistične renderje, da odstranite dvoumnost oblikovanja in hitreje dosezite usklajenost.

Vključevanje in odobritve strank

Uspešno ponavljanje idej oblikovanja in učinkovite predstavite rezultate strankam z interaktivnim prikazovanjem v realnem času.

V-Ray kot dodatek ali samostojni program?

V-Ray je bolj znan kot integriran dodatek v več različnih programih za 3D modeliranje in animacijo kot pa samostojni program. V-Ray je zelo priljubljen dodatek za rendiranje v 3DS Maxu, SketchUp-u, Rhinu, Revitu kakor tudi v nekaterih drugih podobnih programih.

Samostojna verzija V-Ray je celoten render program, ki je programabilen in podpira lasten format datotek VRscene. V-Ray Standalone verzija vam omogoča, da lahko renderirate prizore brez uporabe osnovne 3D platforme. Poleg tega ga lahko namestite tudi na več različnih operacijskih sistemov (Windows, Linux, Mac OS). S pomočjo programa Ionsaller s spletne strani podjetja CHAOS ga prenesete in sledite navodilom za namestitev.

V-Ray za SketchUp, Revit in Rhino, je v osnovi popolnoma enak program za renderiranje, vendar je prilagojen vsakemu posebej ter zasnovan za delovne postopke in funkcije posamičnega orodja za 3D modeliranje. V-Ray za SketchUp je čisto prilagojen programu SketchUp, kar prinaša popolno enostavnost interaktivnega upodabljanja za hitri odgovor in odziv oblikovanja. V-Ray za Revit se predvsem osredotoča na proces gradnje informacijskega sistema (BIM), zato je zagotovljena integracija z orodji v Revitu. V-Ray za Rhino je ustvarjen za obvladovanje zapletenih geometrijskih oblik in je zelo dobro prilagojen zmogljivostim programa Rhino za vsestransko modeliranje, s posebej optimiziranimi orodji za ta namen.
Čeprav imajo vsi enake osnovne principe renderiranja, so posebej prilagojeni programom, da podpirajo specifične zahteve in funkcije določenih programov ter razvojnih področij.

 

V-Ray za Revit

V-Ray za Revit je razširitveni modul iz skupine Chaos Group, ki je posebej zasnovan za uporabo kot dodatek v programu Autodesk Revit, kateri je pogosto uporabljen program za gradbeništvo in arhitekturo informacijskega modeliranja (BIM).

V-Ray za Revit ohranja osnovne operacije renderiranja V-Ray, kot so: fizično osnovano renderiranje, celostno osvetlitev in ima na voljo izbiro materialov. Z dodatkom postanejo Revit projekti vizualno polnejši, saj dodatek zagotavlja natančne odseve, visoko kakovostno osvetlitev in podrobne teksture. Ima sposobnost renderiranja statičnih slik in animacij, kar omogoča oblikovalcem, da predstavijo svoj projekt kot vizualno prepričljiv in vabljiv.

Integracija V-Raya za Revit od Autodeska omogoča dostopen uporabniški vmesnik uporabniku, kar pomeni da do V-Raya za Revit lahko uporabniki enostavno dostopajo, kateri so seznanjeni z uporabo programa Revit. Enake tehnika velja tudi za renderiranje velikih in kompleksnih modulov BIM. Arhitekti in oblikovalci lahko s programom V-Ray za Revit ustvarijo več kot le preproste vizualizacije, saj bodo lahko s pomočjo modelov BIM ustvarili foto realistične slike za komunikacijo, pregled oblikovanja in predstavitve strankam čez celoten arhitekturni in gradbeni proces.

 

 

 

V-Ray za SketchUp

V-Ray® za SketchUp je razširitveni modul, ki ga je razvilo podjetje Chaos Group. Njegov namen je povečati zmogljivosti renderiranja programske opreme SketchUp podjetja Trimble, ki je široko uporabljena programska oprema za 3D modeliranje. Ta zelo zmogljiv dodatek omogoča uporabniku SketchUp (med njimi tudi arhitektom in oblikovalcem) ustvarjanje realističnih upodobitev njihovih 3D modelov z podrobnimi in jasnimi vizualnimi prikazi.

V-Ray za SketchUp uporabja najnaprednejše funkcije za upodabljanje, ki uporabnikom zagotavlja širok nabor orodij, kot so realistična osvetlitev, odboji svetlobe, odsevi, materiali. Vgrajen vmesnik, ki je enostaven za uporabo, omogoča uporabo vsakemu uporabniku programa SketchUp, ne glede na njihovo izkušenost. Vmesnik podpira funkcijo interaktivnega renderiranja, kar omogoča vizualizacijo določenih osvetlitev in materialov v realnem času, s čimer se pospeši proces oblikovanja in zmanjša število iteracij.

Z uporabo V-Raya za SketchUp lahko uporabniki dobijo fotorealistične vizualizacije, izračune naravnih svetlobnih pogojev in ustvarjanje profesionalnih predstavitev. Dodatek je celovit in omogoča različne oblikovalske scenarije, kot so vizualizacija arhitekture, oblikovanje izdelkov in notranje opremljanje. Ker je primeren za uporabo s programom SketchUp postane njegova funkcija vizualne izboljšave dragoceno orodje za strokovnjake, ki želijo svojim 3D modelom dodati vizualno jasnost in dobro predstaviti svoje koncepte. V-Ray za SketchUp je postal pogosta in zelo sprejeta rešitev za tiste, ki si želijo integracije naprednih funkcij v svoje delovne postopke s programom SketchUp.

 

 

V-Ray 3 za Rhino

V-Ray 3 za Rhino je izdelek odličnosti, katerega je ustvarilo podjetje Chaos Group, s strani razvijalcev, ki so ga razvili posebej za okolje v programu Rhino, programske opreme za 3D modeliranje, ki jo uporabljajo oblikovalci, arhitekti in inženirji med drugimi. Moč tehnologije V-Ray je zdaj dosegljiva uporabnikom programa Rhino z tem dodatkom, ki ponese vizualizacijo in predstavitvene ideje njihovih 3D projektov na novo raven.

V-Ray 3 za Rhino vključuje popoln nabor funkcij: celostno osvetlitev, sledenje žarkom in dinamične simulacije osvetlitve, katere omogočajo uporabnikom, da enostavno pretvorijo svojo impresivno oblikovanje v realistične predstavitve. Povezava z dodatkom programa Rhino zagotavlja tekoče delovno okolje, ki omogoča, da se nov uporabnik hitro in enostavno prilagodi, izkušenim uporabnikom pa omogoča brezhiben prehod nanj.

Poglavitna prednost V-Ray 3 je v tem, da lahko deluje z zelo kompleksnimi prizori in naprednimi modeli. Dodatek je zasnovan tako, da uporabnikom omogoča vizualizacijo načrtov projektov, konceptov izdelkov, arhitekture ali katerega koli drugega 3D koncepta z visoko natančnostjo, zahvaljujoč renderiranju kompleksnih modelov.

Funkcija interaktivnega renderiranja je zanimiva, saj uporabnikom omogoča, da v realnem času prilagajajo osvetlitev, materiale in druge nastavitve, kar omogoča zelo dinamičen in prilagodljiv proces oblikovanja. V-Ray 3 za Rhino je bil kot najbolj izbran dodatek za večino uporabnikov programa Rhino za vizualizacijo in ustvarjanje foto realističnih predstavitev neposredno v njihovem  delovnem okolju, ki je orodje za komunikacijo v 3D oblikovanju in predstavitvam strankam.

 

 

Nekatere značilnosti V-Ray za SketchUp:

  • Rendiranje v realnem času

V-Ray Vision vam omogoča dostop do lastne digitalne kamere v realnem času, kar omogoča takojšnje povratne informacije in hitre iteracije s sposobnostjo raziskovanja različnih materialov in osvetlitev. Delite svoje projekte s strankami in sodelavci z določeno verzijo datoteke.

  • Light Gen

Simulirajte različne naravne možnosti osvetlitve za notranje in zunanje prizore le z nekaj kliki in enostavno izberite pravo atmosfero v danem trenutku.

  • Izpopolnjen model neba in prilagodljiva orientacija

Renderirajte svoj prizor v popolni svetlobi čarobnih ur dneva in popolnoma nadzirajte položaj sonca za čim boljši ustvarjalni učinek.

  • Stilsko renderiranje

Uporabite črte, da dodate konturo, globino in orise svojim modelom.

  • Kompatibilnost z Enscape

Prenesite prizore v realnem času iz Enscape v V-Ray, vključno z materiali, 3D modeli in lučmi, za brezhiben proces oblikovanja od samega začetka do konca.

  • “Frame buffer”

Precizne nastavitve in dokončanje svojih slik brez dodatne aplikacije, vključno s prilagajanjem barv, učinki leč, sestavljenimi sloji rendiranja in prelivanjem svetlobe

  • Knjižnica materialov

Dodajte kontekst svojemu oblikovanju z knjižnico več kot 200 arhitekturnih materialov (terena, ploščic, lesenih tal, opek) ki so pripravljeni za takojšno uporabo. Uporabite jih kot osnovo za ustvarjanje lastnih zaključkov, prilagojeni vašim projektom, vključno s kompleksnimi prosojnimi in polprosojnimi materiali.

  • Mešanje svetlobe

Ustvarite desetine scen osvetlitve iz enega renderiranja – brez ponovnega dela.

  • Animacija in virtualna resničnost

Renderirajte kompleksne animacije in letite skozi projekte s ključnimi deležniki, neposredno v svojem modelu ali v navidezni resničnosti v merilu 1:1.

  • Napredna vizualizacijska orodja

Ustvarjajte kompleksne geometrijske vzorce, izdelujte zapleteno okolje s pomočjo proceduralnega programiranja, razpršite predmete in mnogo več. Uživajte v celotnem ustvarjalnem nadzoru s povečano učinkovitostjo.

Prenos V-Ray brezplačne verzije

 

Ne pozabite preizkusiti brezplačno verzijo V-Ray. Obiščite njihovo spletno stran, da prenesete preizkusno različico, ali pa se obrnite na nas in vam bomo z veseljem pomagali.

Kaj je V-Ray program?