Vas zanima kaj so datoteke DGN in kako odpreti DGN datoteke? V tem kratkem vodiču boste razumeli, kaj so datoteke DGN. Najprej si oglejmo, kaj so formati datotek CAD in kakšne vrste obstajajo.

Kateri so formati CAD datotek?

Formati datotek CAD so vrste datotek CAD z različnimi razširitvami. Prav tako kot običajni formati slikovnih datotek vključujejo različne vrste datotek z različnimi razširitvami, kot so JPEG, PNG, GIF, itd., glavni formati datotek CAD vključujejo DWG, DXF, DGN, itd., in različni formati datotek CAD imajo prednosti in slabosti glede shranjevanja CAD risb ali modelov.

Kaj je DGN datoteka?

Računalniško podprto oblikovanje (CAD) je nepogrešljiv del različnih industrij, ki omogoča strokovnjakom, da ustvarjajo podrobne in natančne oblikovalske ter digitalne modele za svoje projekte. V okviru CAD-a ima format datoteke DGN pomembno vlogo. DGN, ki pomeni ‘Design’, je format datoteke, ki je predvsem povezan s programsko opremo MicroStation podjetja Bentley Systems, vendar ga podpirajo tudi druge CAD aplikacije. DGN datoteka je binarni format datoteke, uporabljen za shranjevanje 2D in 3D oblikovalskih podatkov, vključno z risbami, modeli in drugimi geometrijskimi predstavitvami. Pogosto ga primerjamo z DWG formatom datoteke programa AutoCAD, vendar so DGN datoteke posebej povezane z MicroStation podjetja Bentley, priljubljeno CAD programsko opremo za arhitekte, inženirje in oblikovalce.

 

Združljivost DGN datoteke?

Združljivost: Eden od opaznih vidikov datotek DGN je njihova združljivost z drugo CAD programsko opremo. Čeprav je MicroStation glavna programska oprema, povezana z DGN, lahko mnoge druge CAD aplikacije uvažajo in izvažajo DGN datoteke, spodbujajoč sodelovanje med strokovnjaki, ki uporabljajo različna oblikovalska orodja. Ta združljivost spodbuja učinkovitost in prilagodljivost pri multidisciplinarnih projektih.

MicroStation je platforma programske opreme CAD za dvodimenzionalno in tridimenzionalno oblikovanje ter risanje, razvita ter prodajana s strani podjetja Bentley Systems. Uporablja se v arhitekturnih in inženirskih industrijah. Generira 2D/3D vektorske grafike in elemente ter vključuje funkcije modeliranja informacij o gradnji (BIM). Trenutna različica je MicroStation CONNECT Edition, ki je bila izdana januarja 2024.

MicroStation je široko uporabljen za oblikovanje infrastrukturnih projektov, kot so ceste, mostovi, zgradbe, železnice in elektrarne.

 

Kako odpreti DGN datoteke v GstarCAD?

Za odpiranje vaših DGN datotek ne potrebujete MicroStation, datoteke lahko odprete v programu GstarCAD. DGN datoteke so format programa MicroStation, platforme za računalniško podprto oblikovanje (CAD) za 2D in 3D oblikovanje in risanje. GstarCAD podpira polno podporo za omenjene datoteke in pripadajoče ukaze, kot so DGNIMPORT, DGNATTACH, DGNADJUST, DGNMAPING. Lahko uvozite in pripnete DGN datoteke kot podloga v programu GstarCAD ter prilagodite njihove lastnosti in preslikave.

DGN datoteke lahko odprete z MicroStationom. Če nimate MicroStationa, lahko DGN datoteke odprete tudi z drugimi CAD platformami, kot sta GstarCAD ali AutoCAD. DGN datoteke so združljive z AutoCAD-om in GstarCAD-om, zato lahko te datoteke enostavno odprete v GstarCAD-u. Prenesite brezplačno preizkusno različico GstarCAD-a in poskusite odpreti DGN datoteke!

 

Uvoz in izvoz datotek CAD

GstarCAD podpira naslednje podatkovne formate.

Uvoz: WMF, SAT, DGN, DWF, 3DS

Izvoz: DWF, DWFX, WMF, SAT, STL, EPS, DXX, BMP.

Kako uvoziti svoje CAD datoteke v druge formate
GstarCAD podpira večino datotečnih formatov katere lahko uporabniki iz drugih formatov uvažajo v trenutno risbo.

 

Kaj je DGN datoteka?

Kako izvoziti svoje CAD datoteke v druge formate

GstarCAD podpira večino datotečnih formatov, ki jih podpirajo tudi druge priljubljene CAD programske opreme.

Kaj je DGN datoteka?

Tipi pogosto uporabljenih ražiritev CAD datotek

GstarCAD je popolnoma združljiv z večino CAD programov v podatkovnem formatu in podpira najnovejši DWG/DXF.

Kaj je DGN datoteka?

.DWG datoteka

DWG datoteka je datotečni format, ki je tesno povezan s CAD (računalniško podprto oblikovanje) programsko opremo. Ime DWG izhaja iz besede risba (drawing), datoteke DWG lahko vsebujejo tako 2D kot tudi 3D grafiko.

.DXF datoteka

DXF je kratica za Drawing Exchange Format, katere format je datoteke CAD, zasnovan za deljenje risarskih podatkov med različnimi CAD programi.

 

Kako odpreti datoteke DGN v AutoCAD?

Kakor GstarCAD tudi AutoCAD podpira format datoteke DGN, kar uporabnikom omogoča brezhiben uvoz in delo z risbami, ustvarjenimi v programski opremi MicroStation podjetja Bentley ali drugi programski opremi, ki podpira format DGN, znotraj okolja AutoCAD.

Postopek je podoben, sledite le naslednjim korakom:

  1. Zaženite AutoCAD in odprite zavihek “Insert” v opravilni vrstici.
  2. Izberite “DGN import” ter nato “Import”.
  3. V oknu “Uvozi DGN” poiščite DGN datoteko, ki jo želite odpreti.
  4. Izberite želene nastavitve za plasti, merilo in druge možnosti.
  5. S klikom “OK” uvozite DGN datoteko v AutoCAD.

 

Odprite DGN datoteke že danes z GstarCAD!

Odkrijte vrhunsko rešitev programske opreme CAD za 2D risanje in brezhibno odpiranje vaših DWG, DXG, DGN datotek. Doživite gladkost prehoda z neprimerljivo združljivostjo. Z GstarCAD 2024 se ni potrebno prilagajati ali učiti novega vmesnika, saj ohranja znano okolje tradicionalne CAD programske opreme. Objemite prihodnost alternativ CAD in odklenite svoj svet možnosti. GstarCAD 2024 je bil izdan z novimi funkcijami in izboljšavami glede zmogljivosti, API-ja in dinamičnega vnosa. Preverite to objavo za več informacij o tem, kako GstarCAD 2024 dviguje vaše oblikovanje na naslednjo raven.

Prenesite GstarCAD Brezplačno 30 dnevno verzijo brezplačno.