Kaj pomeni: ‘Your AutoCAD license is not valid’ ?

Sporočilo “Your AutoCAD license is not valid” se običajno prikaže kadar pride do težav z licenciranjem programske opreme AutoCAD. To bi lahko bilo posledica različnih razlogov, in tukaj so nekateri pogosti vzroki:

 1. Pretečena Licenca: Če vaša licenca za AutoCAD ni veljavna, boste prejeli sporočilo“Your AutoCAD license is not valid”. Preverite datum poteka vaše licence in jo obnovite, če je to potrebno.
 1. Napačne licenčne informacije: Zagotovite pravilne licenčne informacije, vključno s serijsko številko in produktnim ključem.
 1. Več primerkov AutoCAD-a: Zagon AutoCAD-a na več napravah istočasno z eno uporabniško licenco lahko povzroči težave pri validaciji licence. Bodite pozorni, da ne presežete dovoljenega števila namestitev glede na vašo licenco.
 2. Spremembe v sistemu: Pomembne spremembe v strojni ali programski opremi vašega računalnika lahko povzročijo težave pri validaciji licence.
 3. Poškodovana licenčna datoteka: Datoteka za licenco, ki jo AutoCAD potrebuje za delovanje, je lahko poškodovana. Poskusite spremeniti ali nadomestiti licenčno datoteko, ki je povezana z vašo namestitvijo AutoCAD-a.
 1. Nezakonita ali piratska uporaba: Bodite pozorni, da ne uporabljate piratske ali nezakonite programske opreme. To je zelo nevarno.

Če imate težave z licenco za AutoCAD in ste programsko opremo pridobili zakonito, vam priporočamo, da stopite v stik s podporo Autodesk-a za pomoč. Pomagali vam bodo pri reševanju morebitnih težav z licenciranjem in poskrbeli, da uporabljate programsko opremo v skladu s pogoji uporabe.

Piratska ali nezakonita programska oprema lahko povzroči ne le pravne težave, temveč tudi ogrozi varnost vašega računalnika z morebitnimi grožnjami in vdori.Torej, če se vam pojavlja sporočilo “Your AutoCAD license is not valid”, morate ukrepati.

Pomembno je, da odgovorno uporabljate programsko opremo ter spoštujete intelektualno lastnino razvijalcev in spodbujate varno ter etično digitalno okolje.

Nevarnosti pri uporabi piratskih verzij AutoCAD-a

Uporaba nelegalnih/piratskih verzij AutoCAD-a ali katere koli druge programske opreme prinaša več tveganj in nevarnosti. Tu je nekaj razlogov, zakaj je nelegalni AutoCAD lahko nevaren:

 1. Pravne posledice: Kršenje licenčnih pogodb programske opreme in zakonov o intelektualni lastnini se pojavi pri uporabi nelegalne programske opreme. V primeru, da boste ujeti, se lahko srečate z pravnimi posledicami, vključno z denarnimi kaznimi.
 2. Brez uradne podpore: Nelegalne različice ne bodo deležne uradne podpore ponudnika programske opreme. Če se srečate s težavami ali napakami, ne boste mogli dobiti pomoči ali posodobitev od uradnega razvijalca AutoCAD-a – Autodeska.
 3. Tveganja za varnost: Neavtorizirane osebe pogosto naredijo spremembe v nelegalni programski opremi. Zlonamerna programska oprema, virusi ali druge zlonamerne kode so lahko vključene v te spremembe in tako lahko ogrožajo varnost vašega računalniškega sistema.
 4. Nepopolna funkcionalnost: Morda manjkajo določene funkcije ali posodobitve v nelegalnih različicah, ki so na voljo v legalni programski opremi. Vašo sposobnost izkoriščanja najnovejših orodij, izboljšav in varnostnih popravkov se s tem omeji.
 5. Nezanesljivost: Nestabilne in nagnjene k zrušitvam so lahko nelegalne programske opreme, kar vodi v izgubo podatkov in zamude pri projektih. Spremembe, ki niso avtorizirane in so izvedene v programski opremi, lahko negativno vplivajo na njeno običajno delovanje
 6. Ogrožena celovitost sistema: Onemogočanje ali obhod varnostnih ukrepov na vašem računalniku lahko postavi nelegalno programsko opremo v namestitev, zaradi česar je bolj dovzetna za druge grožnje. Vaš sistem je ogrožen v celoti.
 1. Etika: Podcenjevanje vrednosti intelektualne lastnine in trdega dela razvijalcev programske opreme se pojavi pri uporabi nelegalne programske opreme. Spoštovanje zakonov o avtorskih pravicah in etičnih standardov v digitalnem okolju je pomembno.
'Your AutoCAD license is not valid' - Kaj narediti?

Kakšna je nevarnost uporabe nelegalne programske opreme?

Raba piratske ali nelegalne programske opreme prinaša veliko tveganj. Nekatera od njih so:

 • Obstaja večje tveganje izpostavljenosti zlonamerni programski opremi, ki lahko uniči ali ogrozi vaše podatke in delo
 • Piratska ali nezakonita programska oprema morda ne bo pravilno delovala ali pa sploh delovala
 • Kršitve avtorskih pravic ali druge morebitne pravne zadeve lahko privedejo do civilnih kazni ali celo kazenskega pregona

Kako rešiti to težavo?

Podjetje Autodesk krši svoje pogoje uporabe s tem, ko se uporablja njihovo programsko opremo. Da odpravite to neskladnost, morate pridobiti originalno programsko opremo neposredno od podjetja Autodesk ali pooblaščenega partnerja. Nujno je potrebno odpraviti napako v programu. Ko prejmete sporočilo “Your AutoCAD license is not valid”  se odpre možnost raziskovanja tudi drugih CAD rešitev. Obstaja veliko primerljivih možnosti programske opreme, kot je na primer GstarCAD.Preberite si več tukaj.

Kako lahko odpravim ‘Your AutoCAD license is not valid’?

Morda iščete bližnjico, da se izognete sporočilu “Your AutoCAD license is not valid”, vendar to ni smiselno. Verjetno so nekatere ukane na voljo, vendar je varnejše in lažje investirati v lastno licenco za AutoCAD. Če imate težave s financami ali omejen proračun, razmislite o nakupu alternativ za AutoCAD. GstarCAD je ena izmed najbolj priljubljenih alternativ. Gre za odlično alternativo AutoCAD-u z trajnimi licencami in nizkimi cenami. Če prejmete sporočilo “Your AutoCAD license is not valid” je najboljša rešitev, da kupite novo licenco za vašo CAD programsko opremo. Čas je, da odkrijete nove izdelke. CAD programi obstajajo v različnih cenovnih razredih, nekateri so dragi, drugi pa cenejši. Nekateri ponudniki vam lahko zagotovijo licenco za nedoločen čas. Nakup trajne licence je enostavnejši, bolj priročen in cenejši.

'Your AutoCAD license is not valid' - Kaj narediti?

Preizkusite AutoCAD alternativo brezplačno!

Poskusite brezplačno alternativo za AutoCAD! GstarCAD je znana kot odlična alternativa za AutoCAD in ponuja izjemno tehnično podporo, konkurenčne cene, vrhunske zmogljivosti ter možnost trajnih licenc. Namesto tega bi lahko uporaba preklopa na GstarCAD ponudila najboljšo rešitev za odpravljanje opozoril “The license you’re using is not valid”.

Uporabniki pogosto izražajo te koristi:

 • Najhitrejši CAD program na trgu

Oglejte si video ki prikazuje izjemne zmogljivosti GstarCAD-a – najhitrejše programske opreme CAD na trgu. Odpre datoteko velikosti 110 MB kar 30-krat hitreje kot AutoCAD.

 • AutoCAD® DWG format

CAD program ne zahteva pretvorbe, uvoza ali izvoza datotek. Z GstarCAD-om neposredno oblikujete v izvornem formatu DWG (datoteka, najbolj uporabljena v različnih CAD programih po celem svetu).

 • Enak uporabniški vmesnik kot pri AutoCAD

Uporabniška izkušnja programa GstarCAD je oblikovana tako, da spominja na AutoCAD®, zato uporabniku ni potrebno porabiti dodatnega časa za učenje novega programa.

 • Trajna ali letna licenca po nizki ceni

Kupite trajno CAD licenco po ugodni ceni in jo uporabljajte brez omejitve časa ter letne naročnine. Če vam bolje ustreza, naročite svojo letno naročnino.

 • Popolna združljivost z različnimi formati (.dwg in .dxf formati)

Podpira vse CAD formate .dwg, .dxf, .ifc, .pat, .shx, .lin, itd…

 • Zagotovljena tehnična pomoč

Odlična tehnična podpora je na voljo preko telefona ali emaila.

'Your AutoCAD license is not valid' - Kaj narediti?

Preizkusite GstarCAD brezplačno ali pa ga kar kupite ter se izognite sporočilu kot je “The license you’re using is not valid”.