V zadnjem času se tudi nam kot CAD ponudniku obrača vedno več strank, ki so se soočile z grožnjami ali odškodninskimi tožbami podjetja AUTODESK, predvsem zaradi nelegalne uporabe programske opreme. Veliko uporabnikov prejema tudi uradna obvestila, preberite si več tukaj.

Kot pooblaščeni prodajalec različne CAD / BIM programske opreme želimo ustrezno informirati vse obstoječe in bodoče uporabnike, kako le-to uporabljati, da boste na varni strani zakona ter kakšne so vaše pravice in obveznosti ob uporabi programov AUTODESK.

Želimo, da ste seznanjeni s pravnimi vidiki in morebitnimi težavami, ki jih prinaša neskladna ali nelegalna uporaba AUTODESK programske opreme:

  • Pravica do preverjanja:
    Z uporabo programske opreme AUTODESK, ste sprejeli licenčno pogodbo za končnega uporabnika (t.i. EULA), ki AUTODESK-u omogoča preverjanje skladnosti uporabe programske opreme. To vključuje tudi pravico do inšpekcijskega pregleda na vaši lokaciji, s 15-dnevnim predhodnim obvestilom!
  • Optimizacija uporabniških licenc:
    Dodeljevanje večjega števila licenc kot je dovoljeno v EULA ali pa neskladna uporaba licenc z EULA imata lahko za posledico obvezen nakup programske opreme ter še dodatne druge odškodninske stroške. Pri tem se je treba zavedati, da tudi v primeru nenamerne nepravilne uporabe licenc AUTODESK za to nima posluha.

 

Kako vam GstarCAD lahko pomaga?

Če razmišljate o uporabi programov AUTODESK, kot je AutoCAD, vam pomagamo najti pravo izbiro, ki bo zadostila vašim strokovnim in licenčnim potrebam. GstarCAD je precej priljubljen nadomestek za program AutoCAD. Preberite si več o nas na našem blogu. Glede na vaše okoliščine vam bomo svetovali izbrati pravo CAD programsko opremo.

Kaj lahko storite, če ste že v pravnem postopku?

V primeru, da ste se znašli v postopku vam svetujemo, da ostanete mirni. Jasno predstavite morebitne olajševalne okoliščine, poskusite se pogovoriti z AUTODESK-om, da bi našli rešitev, ki bo ustrezala obema.

Kot ponudnik CAD programske opreme, nimamo vzvodov, ki bi vas zaščitil, če AUTODESK zazna nelegalno licenčno aktivnost, lahko pa vam pomagamo z osnovnimi usmeritvami in ureditvijo legalnih licenc.

Kontaktirajte našo specializirano ekipo in se dogovorite se za posvet, kjer bomo natančno opredelili vaše specifične zahteve in potrebe.

Pomembno je, da stvari naredite vnaprej, da kasneje ne boste imeli težav.

Kot lokalni CAD ponudnik smo zavezani, da vam bomo pomagali na vsakem koraku.