Zakaj nadgraditi vaš CAD program?

CAD program GstarCAD se hitro razvija, prav tako pa raste priljubljenost pri nas v Sloveniji in drugod po svetu. V primeru, da imate starejš programsko opremo, je priporočljivo prebrati ta članek.

Imate starejšo različico GstarCAD-a iz leta 2018, 2017 ali pa celo iz leta 2016?

Imate težave z odpiranjem novejših DWG datotek?

Pogrešate nekatere novejše  funkcije?

Si želite še hitrejši in stabilen program brez hroščev?

 

Če ste odgovorili z ‘’DA’’, potem bi vas zanimala nadgradnja starejše različice na GstarCAD 2021, saj je zdaj pravi trenutek. Trenutno imamo promocijo pri nadgradnji stare programske opreme, ki jo je vedno priporočljivo izkoristiti.

Poglejmo si nekaj najbolj pomembnih razlogov za nadgradnjo GstarCAD-a. Od različice 2017 je bil velik napredek.

 

1 Hitrost in stabilnost CAD programa

Visoka zmogljivost, stabilnost in hitrost programa ima pomembno vlogo za GstarCAD. Uporaba običajnih funkcij, kot so “Open”, “QSAVE”, “PLOT”, “CLIP”, “TRIM”, “PASTE”, “MOVE”, “DYNAMIC SELECTION” in ostalih je bistveno hitrejše kot pri drugih CAD programih. Velike datoteke se odpirajo še hitreje, premikanje je še bolj gladko brez zatikanja, kar je nekaj najpomembnejšega  pri uporabi CAD programov.

Očitno je, da je GstarCAD 2020 hitrejši od drugih CAD programov pri odpiranju in izvajanju ukaza ZOOM, MOVE, SAVE, COPY. In izredno dobro se izkaže pri izvajanju ukaza COPY TO CLIPBOARD.  Naš CAD program ima visoko zmogljivost ne glede velikost datoteke, če gre za majhne risbe manjše od 10Mb ali velike risbe več kot 100Mb. V primerjavi z ostalimi CAD programi ima manjšo porabo pomnilnika, to lahko vidimo v Task Manager Windows aplikaciji.

 

2 Najbolj ugodna CAD cena

GstarCAD je v obliki trajne licence, možen je tudi letni najem licenc. Cena je neprimerljivo nižja od konkurenčnih programov, na to temo smo naredili že nekaj analiz. Pri nas je možno tudi skleniti 365 Subscription AutoRenewal storitev, kje za majhno letno plačilo prejmete nadgradnjo programa in ostale posodobitve, naša tehnična podpora pa vam bo na voljo vsak delovni dan. Naša ekipa je zelo odzivna in uspešna v primeru vprašanj ali potrebe po tehnični pomoči.

 

3 Perfektna kompatibilnost CAD / BIM

GstarCAD nenehno izboljšuje svojo kompatibilnost z ostalimi programi. Od formatov, vmesnika, strukture ukazov, uporabniške delovne navade do nastavitev prilagajanja in aplikacij / dodatkov. Zdaj GstarCAD 2020 dosega visoko združljivost z ACAD. V primeru, da imate staro verzijo programa, verjetno pogrešate najnovešji DWG format 2018, izognite se težavam in pretvarjanju datotek, tu lahko projekte v novejših formatih odpirate in shranjujete.

Kompatibilnost z AutoCAD-om se kaže tudi s podprtostjo datotek; DWT, DWS, LISP, LSP, MNU, CUI, CUIX, DST, PAT, SHX, LIN, SAT, 3DS, DST, WMF, STL, EMF, DGN, DWF, VLX, VBA, PDF, in več.

GstarCAD je tudi kompatibilen z BIM programi, kot smo že nekajkrat pisali. Zahvaljujoč tej funkcionalnosti lahko uvozimi 3D modele iz BIM programov kot so Revit, ArchiCAD, Allplan, Archline ipd. To vam omogoča, da sodelujete s podjetji in sodelavci, ki uporabljajo BIM.

Pri nas v e-DISTI imamo v sklopu AdriaBIM široko paleto programske opreme, med njimi so najbolj priznani BIM programi s podoročja gradbeništva, arhitekture in tudi geodezije.

 

4 Izboljšano plotanje in PDF uvoz/izvoz

Novejša različica GstarCAD-a omogoča urejanje PDF datotek direktno v CAD programu, saj lahko PDF datoteko pretvori v črtno risbo. Poleg urejanja uvožene PDF datoteke direktno v CAD program, lahko še vedno uporabljajte PDF-je kot podlogo za načrte. Preberite si več na povezavi.

V novi različici so odpravljene težave oz. hrošči, ki so bili opaženi v starejših različicah.

Dodane so nove možnosti pri plotanju, ki jih prej ni bilo. Sedaj lahko pri printanju spreminjamo lastnosti prikaza kot so senčenje, prosojnost ipd.

 

5 Sodelovanje na projektu – Collaboration

GstarCAD Collaborative Design omogoča istočasno načrtovanje večjega števila strokovnjakov iz enega ali več podjetij na osnovi CAD projekta. Tak način dela projektantom omogoča, da sledijo spremembam in se lahko vrnejo na katero koli prejšnjo različico. Z enim klikom lahko najdete določeno spremembo projekta, kar zagotavlja kakovost in natančnost projekta. Collaborative Design je brezplačno na voljo vsem uporabnikom verzije GstarCAD 2019 in 2020. Poglejte kratek posnetek.

Največja prednost sodelovanja je, da si stvari olajšamo, saj ni potrebe po izmenjavi in pošiljanju CAD datotek, povečan pa je tudi nadzor nad spremembami. Ena največjih prednosti sodelovanja je izboljšanje produktivnosti in učinkovitosti z zagotavljanjem komunikacije med člani projektne skupine v realnem času, kar olajša komunikacijo in zmanjša število napak.

Ta rešitev se je tudi izkazala kot zelo pomemben člen za delo od doma, kar smo žal izkusili letos zaradi okoliščin po svetu.

 

6 Nove funkcije in izboljšana obstoječa orodja

Od različice 2018 je nekaj novih funkcij in orodij:

 • Še boljši porabniški vmesnik z novim izgledom in novimi orodnimi vrsticami
 • Prerezna ravnina s katero lahko režete posamezne elemente in 3D modele
 • Popisi in preglednice, za popis materialov in količino materiala
 • Komunikaicja z Excel tabelami
 • Array funkcije za množenje elementov
 • Sinhronizacija atributov
 • Izboljšanje blokov
 • Nove možnosti kopiranja kot je inkrementacija
 • Izboljšana 3D grafika in vizualizacija
 • Bolj fleksibilno modeliranje v 3D okolju
 • Predogled ukazov pri risanju in uporabi ukazov kot so Extend, Trim..

 

Si želite preizkusiti novi GstarCAD? Prenesite si 30-dnevno demo različico z naše strani in nas kontaktirajte v primeru, kakršnihkoli vprašanj.