STEP Files, GstarCAD 2024 vam omogoča uvoz 3D datotek, kot sta STEP in IGES! GstarCAD dodatno poveča operativno učinkovitost in izboljša uporabniško izkušnjo z optimizirano hitrostjo in kakovostjo, razširjeno združljivostjo API-jev, nadgrajenimi dinamičnimi orodji za vnos in nastavljivimi pogledi.

Ena od odličnih novosti GstarCAD-a je možnost uvoza datotek STEP / IGES. Preberite več o novih vsebinah v GstarCAD 2024.

Kako uvoziti STEP file datoteko?

Kaj je STEP datoteka?

STEP files datoteka je 3D model, ki lahko shrani celotne podatke 3D predmeta, kot so njegova oblika, barva, tekstura in material. STEP pomeni standard za izmenjavo podatkov o izdelkih in je standardni format ISO, ki ga lahko uporabljajo različni programi za računalniško podprto načrtovanje (CAD). Datoteke STEP se pogosto uporabljajo za skupno rabo, urejanje in tiskanje 3D-modelov na različnih platformah in programski opremi.

STEP (Standard for the Exchange of Product Model Data) je mednarodni standard, ki ga je vzpostavila Mednarodna organizacija za standardizacijo (ISO), ki določa, kako so informacije o izdelku predstavljene in izmenjane skozi celoten življenjski cikel izdelka. Formati datotek vključujejo .step, .stp in .ste.

Kaj je IGES datoteka?

Datoteka IGES je podatkovna datoteka, ki se uporablja za izmenjavo informacij o 2D ali 3D načrtovanju med različnimi programi za računalniško podprto načrtovanje (CAD). Okrajšava za specifikacijo začetne grafične izmenjave in je standardni format, ki shranjuje informacije v besedilnem formatu ASCII. Datoteka IGES lahko shrani različne vrste informacij za model, kot so podatki o površini, žičnem modelu, ali diagramih vezja. Pogosto ga uporabljajo inženirji in projektanti za izdelavo tehničnih risb, načrtov in modelov.

IGES (The Initial Graphics Exchange Specification) je splošni standard za izmenjavo informacij ANSI, ki temelji na sistemih CAD (Computer-Aided Design) in CAM (Computer-Aided Manufacturing). Formati datotek vključujejo .igs ali .iges.

GstarCAD 2024 podpira uvoz datotek STEP/IGES, kar izboljša zmogljivost naše platforme za podatke 3D modelov.

GstarCAD 2024 IGES/STEP file namestitev

Zaprite programsko opremo GstarCAD 2024, preden namestite paket GstarCAD IGES/STEP. Čarovnik za namestitev GstarCAD IGES/STEP bo vodil uporabnika do popolne in uspešne namestitve programske opreme v operacijski sistem.

GstarCAD 2024: Kako uvoziti STEP files datoteke

Kako uvoziti STEP datoteke v GstarCAD?

Morda boste želeli uvoziti datoteko STEP v svojo programsko opremo CAD iz več razlogov. STEP je datoteka 3D modela, ki lahko shrani celotne podatke 3D predmeta, kot so njegova oblika, barva, tekstura in material.

Datoteka STEP je združljiva z različnimi orodji in programsko opremo CAD, kar olajša skupno rabo in urejanje. Datoteka STEP je tudi natančna, saj za natančno shranjevanje podatkov uporablja matematično predstavitev krivulj, znano kot NURBS. Prav tako lahko bere in shranjuje celotne 3D modele.

Datoteko STEP lahko prilagodite in jo uporabite za različne namene, kot so vizualizacija, simulacija, analiza ali proizvodnja. Uvoz datoteke STEP v programsko opremo CAD vam lahko pomaga izboljšati potek dela in kakovost načrtovanja.

Kako uvoziti datoteke STEP? Po namestitvi vtičnika zaženite GstarCAD in odprite modele STEP ali IGES tako, da sledite enemu od teh korakov:

  • V spustnem seznamu vrste datotek izberite STEP/IGES in izberite  ‘Odpri’
  • Ali vnesite STPIMPORT/IGSIMPORT, da odprete datoteke STEP/IGES
  • Lahko tudi kliknete ‘Uvozi’, da uvozite datoteke STEP/IGES v svoj projekt

Namestite GstarCAD 2024 brezplačno!

Za več informacij nas kontaktirajte, priporočamo pa tudi prenos nove preizkusne različice. Dodatek STEP / IGES morate namestiti posebej, namestitvena datoteka je na naši spletni strani. Ta dodatek je sicer brezplačen in pripada vsem uporabnikom nove različice GstarCAD 2024.