Če vas zanima AutoCAD zamenjava, za 2D in 3D načrtovanje, risanje in modeliranje si preberite ta članek. AutoCAD je najbolj priljubljen in najširše uporabljen CAD program na svetu. Vendar pa AutoCAD ni edina možnost, ki je na voljo, in morda ni najboljša izbira glede na vaše potrebe in proračun. V tem članku vam bomo predstavili GstarCAD, zmogljiva in cenovno ugodna AutoCAD zamenjava, ki ponuja 100% združljivost z datotekami in ukazi AutoCAD ter številne dodatne funkcije in prednosti.

AutoCAD Zamenjava

Kaj je GstarCAD?

GstarCAD je CAD program, ki ga je razvilo podjetje Gstarsoft, ki že od leta 1992 zagotavlja CAD rešitve. GstarCAD je AutoCAD zamenjava, ki temelji na formatu datotek DWG, ki je izvirni format datotek AutoCAD in drugih CAD programov. To pomeni, da lahko v GstarCAD-u odprete, urejate in shranjujete datoteke DWG brez kakršnih koli težav s pretvorbo, uvozom ali izvozom.

Prav tako lahko izmenjujete datoteke DWG z drugimi uporabniki CAD, ki uporabljajo AutoCAD ali druge združljive programe. GstarCAD ima uporabniški vmesnik, ki je zelo podoben AutoCADu, zato vam ni treba veliko časa porabiti za učenje novega programa. Uporabljate lahko enake ukaze, menije, orodne vrstice, bližnjice in ikone, s katerimi ste seznanjeni v AutoCADu.

Vmesnik lahko tudi prilagodite svojim željam in delovnemu toku. GstarCAD ponuja 3 različice: Standard, Professional in Mechanical. Standardna različica zajema vse osnovne funkcije za 2D načrtovanje, medtem ko profesionalna različica ponuja več naprednih funkcij za 3D modeliranje, pa tudi nekatere industrijsko-specifične module za mehansko, električno in arhitekturno načrtovanje.

GstarCAD Mechanical je eden edinih programov, ki nudi popolno kompatibilnost s programom AutoCAD Mechanical. Tudi ta program lahko brezplačno preizkusite (tukaj). Poglejte si več o tem programu:

Katere so prednosti GstarCAD pred AutoCAD-om?

Ena glavnih prednosti te AutoCAD zamenjave je cena. GstarCAD ponuja trajno licenco, ki jo lahko kupite enkrat in jo uporabljate za vedno, brez letne naročnine ali najemnin. Prav tako lahko izberete samostojno licenco ali licenco za omrežje, odvisno od tega, koliko uporabnikov imate. Cena GstarCAD je veliko nižja od AutoCAD-a, kar vam lahko dolgoročno prihrani veliko denarja.

Druga prednost GstarCAD pred AutoCAD-om je zmogljivost. GstarCAD je hitrejši in bolj stabilen od AutoCAD-a, še posebej pri obdelavi velikih in kompleksnih projektov. GstarCAD ima tudi nekatere edinstvene funkcije, ki jih AutoCAD nima, kot so dinamični bloki, povečevalno steklo, ravninske prereze in še več. Te funkcije vam lahko pomagajo izboljšati vašo produktivnost in ustvarjalnost.

Tretja prednost te AutoCAD zamenjave je tehnična podpora. GstarCAD zagotavlja odlično tehnično podporo v lokalnih jezikih po telefonu in e-pošti. Prav tako lahko dostopate do spletnih virov, kot so vadnice, videoposnetki, forumi in blogi, da izveste več o GstarCAD-u in dobite nasvete od drugih uporabnikov. GstarCAD redno izdaja posodobitve in popravke za odpravljanje napak in izboljšanje funkcionalnosti.

Kako do AutoCAD zamenajve?

Če želite GstarCAD preizkusiti sami, lahko brezplačno prenesete 30-dnevno preizkusno različico s spletnega mesta: https://www.gstarcad.si/. Prav tako lahko zahtevate ponudbo ali se obrnete na lokalnega zastopnika za več informacij.

GstarCAD je združljiv z operacijskimi sistemi Windows od Windows 7 do Windows 11. Lahko ga namestite na svoj računalnik ali prenosni računalnik in začnete takoj delati na svojih projektih. GstarCAD je najboljša AutoCAD zamenjava za vse, ki potrebujejo zanesljiv, hiter in cenovno ugoden CAD program, ki lahko obvladuje vsak izziv pri načrtovanju. Z GstarCADom lahko uživate v svojem načrtnem delu z odličnim CAD programom in rešitvijo.

Kako se GstarCAD primerja z drugimi CAD programi?

GstarCAD je najboljša AutoCAD zamenjava, ki se dobro primerja z drugimi CAD programi glede na funkcij, združljivosti, zmogljivosti in cene. Tukaj so nekatere prednosti tega nadomestka za AutoCAD:

  • Združljivost: GstarCAD temelji na formatu datotek DWG, ki je izvirni format datotek AutoCAD-a in drugih CAD programov. To pomeni, da lahko v GstarCADu odprete, urejate in shranjujete datoteke DWG brez kakršnih koli težav s pretvorbo, uvozom ali izvozom. Prav tako lahko izmenjujete datoteke DWG z drugimi uporabniki CAD
  • Značilnosti: GstarCAD ponuja 3 različice: Standard, Professional in Mechanical. Standardna različica zajema vse osnovne funkcije za 2D načrtovanje in risanje, medtem ko profesionalna različica dodaja več naprednih funkcij za 3D modeliranje in izris, ter nekatere industrijsko-specifične module za mehansko, električno in arhitekturno načrtovanje. GstarCAD ima tudi nekatere edinstvene funkcije, ki jih AutoCAD nima, kot so dinamični bloki, povečevalno steklo, ravninske prereze in še več. GstarCAD Mechanical vam omogoča uporabo posebnih orodij za kotiranje, načrtovanje, standardizirane knjižnice in ostale ukaze za bolj učinkovit delovni proces.
  • Učinkovitost: GstarCAD je hitrejši in bolj stabilen od AutoCADa, še posebej pri obdelavi velikih in kompleksnih risb. GstarCAD ima tudi uporabniški vmesnik, ki je zelo podoben AutoCAD-u, zato vam ni treba veliko časa porabiti za učenje novega programa oz. te AutoCAD zamenjave. Uporabljate lahko enake ukaze, menije, orodne vrstice, bližnjice in ikone, s katerimi ste seznanjeni v AutoCAD-u. Prav tako lahko prilagodite vmesnik glede na svoje želje in delovni tok.
  • Cena: GstarCAD ponuja nepreklicno licenco, ki jo lahko kupite enkrat in jo uporabljate za vedno, brez letnih naročnin ali najemnin. Prav tako lahko izbirate med samostojno licenco, USb licenco ali mrežno licenco, odvisno od tega, koliko uporabnikov imate. Preberite si več o tem, tukaj.

Preizkusite brezplačno AutoCAD zamenjavo!

Kot vidite, je GstarCAD odlična AutoCAD zamenjava, ki lahko zadovolji vaše potrebe in pričakovanja glede CAD programske opreme. Če želite GstarCAD preizkusiti sami, lahko brezplačno prenesete 30-dnevno preizkusno različico z uradne spletne strani.

Preberite si kaj menijo zadovolnji uporabniki te AutoCAD zamenjave, tukaj. GstarCAD je preverjena in kakovostna AutoCAD zamenjava tako kot vidite tudi v Sloveniji, in sicer jo pri nas uporablja že več kot 500 podjetij.

Zahtevajte ponudbo ali pa dodatne informacije. Za vso podporo pri testiranju ali aktivaciji programske opreme je na voljo spodnji kontakt.