Verjetno ste tudi sami kdaj pogrešali brezplačen in kakovosten DWG Viewer. Brezplačni DWG Viewer je potreben za pregledovanje DWG in DXF datotek. To sta  sta vodilna formata na področju tehničnega risanja. Veliko uporabnikov išče brezplačen program za pregledovanje DWG načrtov.

GstarCAD demo različica tudi po preteku 30 dnevne preizkusne dobe omogoča branje, odpiranje in izmero DWG načrtov in je tako tudi med drugim Brezplačni DWG Viewer.

Omogočene so vse funkcije risanja in modeliranja, vendar pa datoteke ni mogoče shraniti, v primeru popravkov in shranjevanja DWG načrtov boste potrebovali polno verzijo GstarCAD programa.

Kaj je GstarCAD?

GstarCAD je zelo kakovostna in trenutno najbolj priljubljena CAD alternativa v Sloveniji. Omogoča 2D in 3D načrtovanje za zelo hiter in učinkovit način. Uporabniški vmesnik in način dela sta skoraj identična kot v AutoCAD programski opremi. Preberite si več o programu TUKAJ.

Kaj je DWG datoteka?

DWG (označena s pripono imena datoteke .dwg) je dandanes izvorna oblika CAD datotek, razvil ga je Mike Riddle konec sedemdesetih let, nato pa ga je Autodesk licenciral leta 1982 kot osnovo za AutoCAD. Od leta 1982 je Autodesk ustvaril že 20 različic DWG datotek, najnovejša datoteka je danes DWG 2018.

Format DWG je verjetno najpogosteje uporabljena oblika za CAD načrte.

DWG Viewer – Brezplačno!

Udeleženci projektov na vseh tehničnih področji, zaposleni v javnih ustanovah, študenti, trgovci in ostali, običajno potrebujejo program za pregledovanje DWG datotek, v katerih so shranjeni načrti in ostala tehnična dokumentacija.

Demo verzija programa GstarCAD je lahko tudi Brezplačni DWG Viewer. Prenesete ga lahko kadarkoli in uporabite za pregledovanje DWG načrtov. Veliko uporabnikov s tem ni seznanjena.

V primeru, da potrebujete samo vpogled v načrte in kontrolo dimenzij, lahko uporabljate GstarCAD tudi po izteku poskusne verzije. Uporabniki, ki pa želijo risati, popravljati DWG načrte ali pa shraniti datoteke, bodo potrebovali polno – kupljeno licenco programa GstarCAD, saj vam DWG Viewer ne bo zadostoval.

Na naši strani je na voljo tudi DWG FastView aplikacija, s katero lahko kjerkoli in kadarkoli pregledate prejete DWG načrte. DWG FastView je torej drugi naš Brezplačni DWG Viewer, ki pa deluje tudi na Android in IOS napravah.

dwg-viewer-brezplačno

DWG Viewer Download

Na naši strani ali pa s klikom na spodnji gumb ‘DWG Viewer Download’ lahko prenesete brezplačno demo verzijo programa GstarCAD, ki ima lahko prav tako vlogo DWG Viewer-ja.