Spatial Manager – Kako uvoziti in izvoziti prostorske podatke v vaše DWG načrte ali iz načrtov na poceni, enostaven in hiter način?

Kaj je Spatial Manager?

Spatial Manager ™ je na voljo kot samostojni program ali pa kot dodatek – vtičnik za GstarCAD in otale CAD platforme. Je zmogljiv CAD vtičnik, zasnovan za uporabnike AutoCAD-a ali GstarCAD-a, ki si želijo na preprost, hiter in poceni način uvažati, izvoziti in upravljati prostorske podatke, kar vključuje številne možnosti, ki jih CAD programi do sedaj niso imeli.

Na voljo je v lahki aplikaciji, ki deluje znotraj CAD programa in uporabniku omogoča uvoz in izvoz geoprostorskih podatkov med risbami CAD in geoprostorskimi datotekami, podatkovnimi strežniki ali shrambami podatkov, prikaz zemljevidov v ozadju in upravljanje alfanumeričnih podatkov in podatkovnih tabel.

Upoštevajte, da so funkcije izvoza na voljo samo v različici Spatial Manager Professional Edition.

gstarcad-spatial-manager

Zakaj je Spatial Manager uporaben?

Programska oprema, k ideluje kot dodatek za GstarCAD ali AutoCAD in omogoča funkcije, kot so:

 • Uvoz v AutoCAD ali GstarCADiz Google Earth (KML / KMZ), OpenStreetMap (OSM ali PBF), Shape datoteke (SHP), GPS, točke – Points (več formatov), Excel, Access, ESRI ArcInfo®, MapInfo, GML (GML or GZ), PostGIS, SQL Server, SQLite, in iz ostalih virov prostorskih podatkov.
 • Izvoz iz AutoCAD-a ali GstarCAD-av Google Earth (KML / KMZ), Shape datoteke (SHP), Točke – Points (več formatov), MapInfo, PostGIS, SQL Server, SQLite, in ostale geografske in prostorske datoteke.
 • Transformacija koordinat (neobvezno)
 • Zemljevidi / karte kot ozadja, enostavna in močna funkcija
 • Iskanje lokacij
 • Teren –funkcije, vključno s 3D točkami iz nadmorskih višin, DTM mreže, plastnice itd.
 • Objava na Google Earth
 • Alfanumerične tabele podatkov kot je AutoCAD XDATA. Upravljanje podatkovnih tabel in polj. Izbira poizvedbe. Vključeni pregledovalnik in urejevalnik podatkov.
 • Naloge za ponovitev postopkov uvoza tolikokrat, kot želite
 • Preprost vmesnik, intuitiven in produktiven
 • Trajne licence. Enkratno plačilo brez najemine in dodatnih stroškov
 • Deluje na več platformah; Civil 3D, AutoCAD, GstarCAD in ostalo.
 • in več..

https://www.gstarcad.si/wp-content/uploads/2022/09/sptaial-manager-slo

Kako uvoziti / izvoziti prostorske podatke?

Kako uvoziti in izvoziti prostorske podatke v / iz CAD načrtov na poceni, enostaven in hiter način? Prav to med drugim omogoča orodje oz. vtičnik Spatial Manager.

Iz/v Google Earth KML/KMZ, OpenStreetMap, GML, GeoPackage, XML, GPS, LiDAR, Excel, Access, PostGIS, SQL, WMS, TMS, WFS strežniki, Shapefiles, rastrske slike, Esri ASCII, Esri Geodatabase in številni drugi podatki viri.

1. Izvoz prostorskih podatkov iz GstarCAD

Izvoz predmetov iz DWG načrtov v prostorske datoteke ali baze podatkov in shranjevanje njihovih razširjenih podatkov o entitetah (EED) kot tabele alfanumeričnih podatkov.

Spatial Manager™ za GstarCAD izvozi predmete iz načrta v prostorske datoteke ali baze podatkov in shrani njihove razširjene podatke o entitetah (EED) kot tabele alfanumeričnih podatkov s pomočjo čarovnika, ki deli nekatere korake s čarovnikom za uvoz. Na enak način lahko uporabnik izbere ali izbere izvozne parametre, da določi vse ciljne podatke med številnimi možnostmi.

Na voljo so možnosti za izvoz koordinat, dolžine ali površine, plasti objektov, nadmorske višine, atributov in imena referenc bloka ter njihovih lastnosti, besedil in njihovih lastnosti itd. Predmeti bodo pri izvozu samodejno filtrirani, in vse geometrijske operacije, potrebne za prilagajanje ciljnemu formatu podatkov (kot je segmentiranje ukrivljenih predmetov), se samodejno izvajajo

Preberite več o izvozu prostorskih podatkov: TUKAJ.

2. Uvoz prostorskih podatkov v GstarCAD

Uvozite prostorske podatke v nove ali obstoječe risbe GstarCAD, kot predmete GstarCAD in/ali kot razširjene podatke entitet (EED).

Spatial Manager™ za GstarCAD uvozi prostorske podatke v nove ali obstoječe GstarCAD načrte kot objekte GstarCAD in/ali kot razširjene podatke entitet (EED) z uporabo zmogljivega čarovnika, ki uporabniku omogoča izbiro ali izbiro vseh potrebnih uvoznih parametrov, da dobi diferencirane prostorske informacije CAD načrtu.

‘Batch’-uvoz, samodejno ustvarjanje plasti (Layerjev), šrafura poligonov in blokov (glede na podatkovne vrednosti in preslikane atribute), označevanje, nadmorska višina, debelina ali prostorski filtri so le del funkcionalnosti aplikacije Spatial Manager pri uvozu iz prostorskih datotek, podatkovnih strežnikov, podatkovnih shramb itd. (Seznam ponudnikov podatkov)

Preberite več o uvozu prostorskih podatkov: TUKAJ.

V naslednjem videoposnetku si lahko ogledate primer uporabe te nove funkcije za ustvarjanje baze podatkov PostGIS iz različnih virov podatkov (Shapefiles, KML itd.). Po izvozu tabel se izvede uvoz celotne ustvarjene baze podatkov PostGIS v risbi, da se preverijo rezultati.

Spatial Manager brezplačno – Trial (Demo) Verzija

Brezplačno preizkusite vtičnik (dodatek) Spatial Manager, kliknite spodnji gumb in namestite preizkusno različico. Prepričajte se, da imate GstarCAD že nameščen na vašem računalniku.