GstarCAD Standard ali GstarCAD Professional? Kateri je primeren za vas? Razlika med GstarCAD Standard in GstarCAD Professional je predvsem v funkcijah 3D CAD. Različica Professional ima več funkcij ter zmožnosti za 3D modeliranje in urejanje (ACIS modeliranje), pa tudi dinamični bloki, solprof, solview, soldraw, itd.

GstarCAD Standard različica ima osnovne funkcije 2D risanja, kot so podpora za datoteke, center za oblikovanje, urejanje besedila, plasti, šrafure. Standardna različica lahko zadostuje za vaše potrebe, če ne uporabljate orodij za 3D urejanje in modeliranje.

Katere so prednosti GstarCAD Professional različice?

3D modeliranje

GstarCAD Professional vam omogoča ustvarjanje 3D modelov, modeliranje in urejanje ACIS, upodabljanje, urejanje 3D teles itd. GstarCAD Professional vam omogoča uporabo ukazov, kot so: POLYSOLID, PLANESURF, SURFOFFSET, CONVTOMEST, CONVTOSOLID, CONVTOSURFACE, CONVTONURBS. Uporabljate lahko tudi ukaze, kot so Section Plane, Flatshot ipd.

Note that GstarCAD Standard allows you to orbit and view 3D models and Point Clouds.

Uvoz STEP / IGES datotek

GstarCAD Professional vam omogoča uvoz 3D datotek v obliki formata STEP / IGES. Preberite več na tem članku.

Dinamični bloki Ustvarjanje/Vnos/Pogled/urejanje

GstarCAD Professional vam omogoča popolno ustvarjanje, urejanje in ogled dinamičnih blokov. Dinamični bloki so bloki, ki lahko spremenijo svoj videz in obnašanje na podlagi parametrov in dejanj, ki jih določite v urejevalniku blokov. Dinamični bloki vam lahko pomagajo prihraniti čas, zmanjšati velikost datoteke in ustvariti bolj prilagodljive modele.

REGION ukaz

GstarCAD Professional podpira ukaz REGION. Ukaz REGION se uporablja za pretvorbo zaprtih predmetov, kot so lomljene črte, poligoni, krogi, elipse, zaprti zlepki in krofi, v dvodimenzionalno regijo. Ko ustvarite regijo, jo lahko spremenite z različnimi tridimenzionalnimi orodji.

Do ukaza REGION lahko dostopate iz menija: Home > Draw >Region ali z vnosom ukaza:  Uporabite lahko tudi ukaz SHADE, da vidite razliko med regijo in navadnim predmetom.

MASSPROP ukaz

MASSPROP je ukaz, vključen v GstarCAD Professional, ki izračuna in prikaže lastnosti izbranih regij ali 3D teles. Lastnosti objektov vključujejo površino, obod, prostornino, centroid, vztrajnostne momente, radije vrtenja, glavne momente itd. Z MASSPROP lahko analizirate fizikalne značilnosti svojih 3D objektov.

Primerjava GstarCAD STANDARD in PROFESSIONAL različic

Za podrobnejšo primerjavo standardne in profesionalne različice si lahko prenesete datoteko PDF.

Preizkusite GstarCAD brezplačno!

Prepričajte se sami, kako vam lahko naša programska oprema pomaga z brezplačnim preizkusom! Prenesite GstarCAD in ga uporabljajte 30 dni brezplačno.