Najnovejša različica GstarCAD 2022 – SP1

Na voljo je nova posodobitev Service Pack 1 (SP1) za GstarCAD 2022! Tokrat je bilo odpravljeno ali popravljeno 85 hroščev oz. napak v aktualni verziji, ki so bile odkrite.

Zahvalni smo vsem uporabnikom po vsem svetu, ki so sodelovali in prijavili hrošče – napake, ki so se pojavile v aktualni različici programa GstarCAD.

Razvijalci programa GstarCAD običajno izdajo 2x letno popravek v obliki Service Pack-a.

GstarCAD 2022 SP1 si lahko prenesete z naše strani v rubriki ‘DEMO prenos’, kar redno posodabljamo. Namreč vsako staro različico zamenjamo z novo.

Vsi uporabniki, ki prenesejo Demo verzijo programa z naše strani bodo imeli najnovejšo različico GstarCAD-a.

Uporabniki prejšnje različice, lahko prenesejo novo instalacijsko datoteko programa GstarCAD. V primeru, da imate že nameščeno 2022 verzijo pa si lahko prenesete in namestite samo popravek iz rubrike ‘Popravki’ na naši strani – tukaj. Po namestitvi se bo program posodobil na SP1 oziroma Build 220303.

Nova posodobitev za GstarCAD 2022 - SP1

Da bi preverili, če je vaš GstarCAD posodobljen, zaženite program in odprite meni Help -> About.

Prikazala se bo vaša aktualna različica. V primeru, da imate Build 220303, ste uspešno posodobili vaš GstarCAD 2022.

Nova posodobitev za GstarCAD 2022 - SP1

Kaj prinaša različica GstarCAD 2022 SP1?

V GstarCAD 2022 SP1 je nekaj novih funkcije, kot so Lisp Debugger, LINESMOOTHING in Autofill – samodejno izpolnjevanje tabele, da je prilagajanje bolj priročno.

Izboljšanje zmogljivosti odpiranja in shranjevanja risb ter prikazovanje senc vam bo prihranilo veliko časa. Izboljšan je tudi učinek prikaza zaklepanja plasti (Layer-jev) in zavihka Quick properties.

V SP1 je veliko novih funkcij in izboljšav, med njimi so:

Autofill

Funkcija samodejnega izpolnjevanja omogoča samodejno ustvarjanje inkrementalnih podatkov s vlečenjem ikone ročice za polnjenje, pa tudi samodejno kopiranje izbrane vsebine z istim postopkom.

List Debugger

V GstarCAD 2022 SP1 lahko izvedete ukaz VLISP ali VLIDE, da zaženete kodo Visual Studio kot ‘Lisp deubgger’, v katerem lahko priročno odpirate, urejate in odpravite hrošče v Lisp aplikacijah.

LINESMOOTHING

Nova sistemska spremenljivka LINESMOOTHING izboljša kakovost prikaza nazobčanih 2D objektov. Robovi črt in ukrivljenih črt so prikazani bolj gladko, če je vrednost nastavljena na 1 (vtipkamo pa 0 paramter izklop funkcije).

Hidden Shade Plot

V GstarCAD 2022 SP1 sistemska spremenljivka DISPSILH nadzoruje prikaz robov silhuet 3D trdnih in površinskih objektov v vizualnih slogih Wireframe ali 2D Wireframe pri uporabi skrite senčne risbe (hidden shade plot). In tudi hitrost skrite senčne ploskve se močno poveča.

LAYLOCKFADECTL

Prikaz po nastavitvi količine bledenja za objekte na zaklenjenih slojih – layerjih je močno izboljšan, zaradi česar je program bolj kompatibilen z glavno CAD programsko opremo.

Performance of Opening and Saving drawings

V GstarCAD 2022 SP1 se hitrost odpiranja in shranjevanja risb poveča za približno 10 % in 16 %, še posebej velikih risb.

Quick Properties

V GstarCAD 2022 SP1 je mogoče lastnosti dinamičnih blokov po meri prikazati v paleti hitrih lastnosti, njihove vrednosti pa je mogoče spremeniti tudi v paleti hitrih lastnosti.

Preizkusite novo verzijo GstarCAD!

Če že imate že 2022 verzijo, vam predlagamo, da prenesete novo verzijo in jo namestite.

V primeru, da ste uporabnik starejše raličice GstarCAD programa pa vsekakor preizkusite najnovejšo različico programa in nas kontaktirajte za več informacij.