Risanje armaturnih načrtov v Gstarconcrete

GstarConcrete – predstavljamo vam novo programsko rešitev v naši ponudbi. Gre za enega izmed najboljših programov oziroma orodij za risanje armaturnih načrtov in delavniške dokumentacije za armiranobetonske konstrukcije.

GstarConcrete se lahko kot dodatek uporablja v GstarCAD programskem okolju, kar pomeni, da je vsem CAD uporabnikom že dobro poznano in ga lahko uporabljajo brez dodatnega učenja.

GstarConcrete je pred leti razvit v Italiji, vedno je bil na voljo za program AutoCAD, nekaj let pa je na voljo tudi za gstarcad.

Zakaj armaturne načrte risati v Gstarconcrete

GstarConcrete je napreden in uporaben program za riranje armaturnih načrtov in projektiranje betonskih konstrukcij. Osnovni oz. najbolj popularen paket programa GstarConcrete vsebuje 3 module.

 • STRUCTURE je modul, ki omogoča urejanje in risanje geometrije AB elementov na hiter način ter je predvsem primeren za izdelavo opažnih načrtov.
 • REINFORCEMENT je modul, ki omogoča risanje armaturnih palic, mrež in ostale armature na inovativen ter hiter način brez geometrijskih omejitev.
 • UTILITY je modul, ki omogoča izračune materiala, avtomatizacijo prerezov in številčenje elementov.

Ti moduli se lahko kupijo posebej lahko pa kot paket, kar je cenovno bolj ugodno.

GstarConcrete je enostavno in učinkovito orodje, ki nudi vse kar projektant potrebuje. GstarConcrete velja kot bolj enostavna, bolj učinkovita in cenejša alternativa za ArmCAD, ki je dobro poznan v naših krajih. Preglednice so lahko izdelane za vso armaturo, količino betona in elemente. Izgled tabel lahko prilagodimo svojim potrebam in svojim predpisom. Preglednice lahko postavimo ob risbi ali pa jih izvozimo z enim klikom v Excel tabele.

Uporabniki izpostavljajo naslednje prednosti risanja armaturnih načrtov v Gstarconcrete:

 • Trajna licenca, nizka cena, odlična podpora
 • Risanje armaturnih načrtov brez oblikovnih omejitev. Karkoli narišete v GstarCAD-u lahko dodate armaturo.
 • Armaturni načrti so parametrizirani, na primer, če spremenite številko na koti dolžine palice, se ta palica ali element spreminja skladno z vašim vnosom številke. Drug primer je, če spremenite dolžino betonskega elementa, se armature spreminja skladno z merami elementa in obratno. Enako velja s popisom materiala.
 • Na voljo so številne inteligentne funkcije, kot je naprimer AutoDetect, kjer program sam zazna poligone in skladno samodejno oblikuje armaturne palice.
 • Program lahko komunicira s programi, ki uporabljajo končne elemente (statika), rezultati izračunov in analiz se lahko prenašajo preko datoteke XML.
 • Pri uporabi dodatka GstarConcrete lahko na ustvarjenem tlorisu gradbene konstrukcije ustvarite samodejne prereze s pomočjo črte. Prerezi so asociatini, kar pomeni, da se spremembe spreminjajo na vseh pogledih.
 • Povezava programa s stroji za fabrikacijo armaturnega jekla.
 • Program glede na svojo enostavnost in ceno nudi precej veliko in ga številni primerjajo z BIM načrtovanjem.
gstarconcrete

Podpora za risanje armaturnih načrtov v Gstarconcrete

Podpora uporabnikom za program GstarConcrete je revolucionarna in se razvija iz dneva v dan, uporabnikom pa je na voljo že s klikom na zeleni gumb, ki se nahaja v programu. Podpora je trenutno v Italijanščini in Angleščini, kmalu bo tudi v slovenskem jeziku. Na voljo je tudi precej posnetkov, ki se trenutno snemajo tudi v Slovenščini.

Program je enostaven a v vsakem primeru vam je na voljo ekipa z večletnimi izkušnjami, ki se vam lahko na daljavo priključi na vaš računalnik.

Prenesite GstarConcrete Demo verzijo zdaj!

Če že imate GstarCAD (deluje tudi na demo verziji) nas lahko kontaktirate, da vam ustvarimo demo licenco – brezplačno poskusno verzijo za GstarConcrete. V izdelavi so številni novi video tutoriai za uporabo in risanje armaturnih načrtov v programu GstarConcrete. V primeru ,da želite pomoč pri uporabi ali svetovanje, nas lahko vedno kontaktirate.