Imamo dobro novico za uporabnike Spatial Manager  programa na  GstarCAD-u, izdana je bila različica Spatial Manager 6.3 z nekaj novimi funkcijami in izboljšavami ter popolno združljivostjo z  GstarCAD 2021!

Spatial Manager aplikacijo smo že omenjali, ta je odlična nizko cenovna rešitev za obdelavo geodetskih načrtov in psonetkov ter obdelavo prostorskih podatkov. Gre za enostaven in dsotopen dodatek za vse CAD platforme. Preberite si več o Spatial Manager  programu.

Tukaj je opisanih nekaj izboljšav v Spatial Manager 6.3 verziji.

Pretvorite risalni koordinatni referenčni sistem (CRS)

Funkcija SPMTRANSFORMCRS je bila popolnoma preoblikovana, da bi izboljšala svojo učinkovitost. Poleg tega se postopek ne začne več iz prazne predloge, temveč je preoblikovana risba natančna kopija izvirnika, vendar preračuna vso geometrijo predmetov. Zdaj se pri pretvorbi DXF nastala risba shrani kot DXF in ne kot DWG.

  Spatial Manager 6.3 je izšel!

Uvoz / Izvoz

Dodano je novo orodje, ki omogoča neposreden izvoz iz enega vira podatkov v drugega, ne da bi ga bilo treba predhodno uvoziti v risbo, da bi ga pozneje izvozili.

To orodje najdete v kontekstnih menijih virov podatkov in tabel v glavni paleti aplikacije.

Spatial Manager 6.3 je izšel!

Izboljšana je izbira datotek za postopke uvoza / izvoza in dodane nove prednastavljene lokacije, nove ikone itd.

Zdaj je mogoče neposredno upravljati vire in dostope, ustvarjati bližnjice in vire uporabniških podatkov (UDS) itd. Iz neposrednih oken za uvoz in izvoz. Za to se vam ni treba vrniti na glavno paleto aplikacij.

Če je pri uvozu tabele ali uvozu vseh tabel s katerega koli strežnika WFS aktivirana možnost “Uvozi samo funkcije v trenutnem pogledu”, bo branje elementov s strežnika filtrirano in samo tisti, ki ustrezajo temu prostorskemu filtru preneseno (odlična prednost v času in zmogljivosti).

Privzeti parametri ponudnika podatkov ASCII so bili spremenjeni tako, da je ločilo zdaj vejica, decimalno ločilo pa obdobje (bolj standardno v večini panog).

Ponudnik podatkov KML / KMZ je posodobljen tako, da omogoča branje elementov, ki pripadajo shemam po meri.

Vključena je avtomatizacija ustvarjanja neobstoječe mape pri izvajanju definirane naloge za izvoz v to mapo.

Spatial Manager 6.3 je izšel!

Dinamični zemljevidi v ozadju

Najdete novo možnost Prezri ali obrni usmeritev koordinatnih osi za uporabnike WMS in WMTS Zemljevidi v ozadju. To doda več združljivosti z nekaterimi strežniki.

Izboljšan je način prenosa slik pri zajemanju katerega koli zemljevida v ozadju.

Koordinatni sistemi

Tabele EPSG (CRS in drugi predmeti) so posodobljene na različico 10.003

Opomba: nekatere funkcije so na voljo samo v izdajah Standard ali Professional

Vas prosimo, da prenesete novo verzijo in jo preizkusite na GstarCAD-u download the new version